Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevaranti pismom uplašili Ozljanku

Prijete mi zbog psa kojeg nemam već dvadeset godina!

07.12.2015 Ozalj - Marija Bede Jakovinac nepoznata udruga za zastitu zivotinja optuzuje da ne drzi psa sukladno zakonu, a ona pak kaze da 20 godina nema psa, nego samo kucicu koja stoji u dvoristu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
08.12.2015.
u 22:29

U pismu navodnih zaštitara životinja Mariji Bede Jakovinac prijete kaznom do 15.000 kuna, a i policija tvrdi da je dopis lažan

"Praćenjem u duljem periodu utvrdili smo da je pas držan na kratkom lancu bez šetnje ili puštanja, a nuždu obavlja na prostoru gdje i jede. Sve smo snimili", piše u dopisu koji je 77-godišnja Marija Bede Jakovinac iz Ozlja na adresu dobila od Udruge za zaštitu i zbrinjavanje životinja Zagreb, podružnica Karlovac.

Suznih očiju pokazuje nam pismo u kojem joj se prijeti kaznom od 5000 do 15.000 kuna ako u najkraćem roku ne promijeni uvjete u kojima drži psa.

Zgrožena sam prijetnjama. Došle su na ime mog supruga koji je preminuo prije 15 godina, a psa nemamo već 20 godina! U mom dvorištu ostala je samo pseća kućica i lanac kojim je danas vezana tek cjepanica. Bojim se, jer ne znam tko se to šetao oko moje kuće, tko što "snima"' i smjera – govori nam baka Marija i pokazuje nekadašnju Đonijevu kućicu. Pismo udruge nema adrese, broja telefona, potpisa...

Na prvi je pogled jasno da je riječ o prijevari. Autori se pozivaju na Zakon o zaštiti životinja. Marija Bede Jakovinac pismo je pokazala i policiji, u kojoj su joj rekli da je riječ o lažnom dopisu, te je upozorili da bude oprezna.

Udruga za zaštitu i zbrinjavanje životinja Zagreb ne postoji, a kamoli podružnica u Karlovcu.

– Pismo je očito laž, ali netko djelomično kopira naš obrazac koji ostavljamo vlasnicima kućnih ljubimaca – kazala nam je Jadranka Dragović, koordinatorica zagrebačkog Saveza udruga za zaštitu životinja.

Dodaje da kazne može ispisivati samo veterinarska inspekcija, a u dvorišta ili kuće bez odobrenja vlasnika ili sudskog naloga ne smije ući – nitko. 

>> Šestero djece mučilo i usmrtilo psa u Pribislavcu 

>> Udomite Facu i uljepšajte si život šarmantnim ljubimcem koji će osvojiti svakoga

Komentara 9

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
10:48 09.12.2015.

Sudeći po gomilama izmeta od kućnih ljubimaca diljem parkova zagreba, pitam se što vlasnici istih rade, umjesto što napadaju po forumima ostale ljude, kojima se mišljenje u svezi kućnih ljubimaca razlikuje od njihovog.

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
07:58 09.12.2015.

Djeca umiru id gladi, a idioti se psima bave.

DU
Deleted user
08:11 09.12.2015.

Čiji su toliki nezbrinuti psi i mačke? Produciraju ih tzv. ljubitelji životinja kojima su te životinje mile i drage dok su slatke male loptice, a kada narastu stvaraju im probleme pa s njima van.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije