Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sarajlija

Udomite Facu i uljepšajte si život šarmantnim ljubimcem koji će osvojiti svakoga

faca
Foto: Udruga Lunjo
1/7
07.12.2015.
u 09:42

Prekrasan, mazan i drag, pravi prijatelj iako teži 70 kilograma. Odlično se slaže s djecom, mačkama, psima, kokošima...

Već godinu dana u Zagrebu živi predivan pas koji nije slučajno nazvan Faca. Danas šestogodišnjak, on je bivši Sarajlija, gdje je pronađen kako tumara ulicama glavnog grada susjedne države. Imao je ozlijeđenu vilicu i pretpostavlja se da ga je udario automobil. Trebalo je organizirati međunarodnu akciju njegova spašavanja budući da prelazak granice jednog lutalice, a pogotovo tako velikog – 85 centimetara visine – nije bio jednostavan.

Novac se prikupljao mjesecima sve dok ga nisu doveli u Zagreb. Od 17. listopada lani uživa u društvu Rubine Abramović koja za njega kaže da je prekrasan, mazan i drag, pravi prijatelj iako teži 70 kilograma. Odlično se slaže s djecom, mačkama, psima, kokošima...

–Prije nego što je smješten na pansion u Sarajevu nekih 8-9 mjeseci prije dolaska k nama bio je vođa uličnog čopora od 20-ak pasa i nikad ga nisu vidjeli da se potukao – kaže Rubina, jedna od osnivačica Udruge Lunjo koja o njemu brine.

Akcija njegova spašavanja tekla je ovako: Dovezao ga je čovjek kod kojeg je Faca bio na pansionu, a djevojka koja ga je prije toga hranila na ulici riješila je svu papirologiju. Tako se snalaze i Slovenci kad spašavaju pse iz Bosne i Hercegovine; kod njih je to moguće izvesti, no s nekim drugim državama u okruženju je teže, nažalost – kaže Rubina.

Faca bi bio najsretniji u obitelji s djecom i u kući s dvorištem. Ako se za životinje nekoga može nazvati gospodinom, to je svakako on. Već drugog dana udomaćio se u obiteljskoj atmosferi Rubinina doma o čemu svjedoči i fotografija na kauču pa ako netko poznaje obitelj koja želi veliku mazu, može nazvati broj 099 4171 151.

>> Životinje su za dijete životna škola u kojoj uči o ljubavi, smrti i pažnji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije