Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(O)GLAS

Prijava DIP-u: Časopis koji se financira iz proračuna favorizira Josipovića

23.12.2014.
u 13:45

Barišić: Uz časopis stigla i molba da se uplati 30 kuna zbog teške situacije izdavača pa ispada da reklamu treba još i platiti

Na ruke velikogoričkoga gradonačelnika Dražena Barišića, iako nije pretplatnik, jučer je poštom stigao časopis Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva “Glas narodne diplomacije” čiju naslovnicu krase tri fotografije predsjednika, ali i predsjedničkog kandidata Ive Josipovića uz naslov “Državnik za bolje sutra”.

Ta se koordinacija financira iz državnog proračuna, ove joj je godine isplaćeno 40.000 kuna. Tako ispada da udruga čije projekte financiraju porezni obveznici nedvosmisleno reklamira i favorizira jednog predsjedničkog kandidata.

Zato su u velikogoričkoj gradskoj upravi taj časopis jučer poštom poslali Državnom izbornom povjerenstvu uz prijavu da je riječ o prikrivenom oglašavanju. U prijavi DIP-u, koje potpisuje voditelj Ureda gradonačelnika Ante Šimunović, stoji da bez obzira na to što je Josipović do izbora predsjednik nije primjereno u vrijeme izborne promidžbe na ovakav način veličati jednog kandidata. Osim naslovnicom, i časopisom dominiraju Josipovićeve fotografije s raznih primanja.

Da bude apsurdnije, u dopisu uz časopis, koji je očito poslan svim gradovima i veleposlanstvima, piše da se one koji su ga primili moli da uplate 30 kuna zbog teške financijske situacije izdavača. Ispada da reklamu Josipoviću još trebamo i platiti, komentirali su u Uredu velikogoričkoga gradonačelnika.Objašnjenje Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva nismo uspjeli dobiti jer nam se nitko nije javljao na pozive.

>> Josipović i Grabar Kitarović predali financijska izvješća DIP-u

Komentara 18

JE
jedan
13:55 23.12.2014.

lako za to što ga se besplatno reklamira u nekakvom časopisu, ali što sa svakodnevnom propagandom na HTV-u pod krinkom obnašanja predsjedničke funkcije?!??

Avatar CleanConscience
CleanConscience
14:02 23.12.2014.

Niti to mu neće pomoći. Rekli bi Slovenci: "Gotof je ! "

BU
Bulaba
14:03 23.12.2014.

Lopine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije