Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasamarila ga
Povratak na članak

Prevareni: 
Alimentaciju platio, a žena ga tužila pa mu sjela i ovrha

M. Belošević otplaćuje 156.523 kuna već tri godine jer sud ne priznaje dogovor supružnika. Kada plati sva potraživanja ostane mu tek par kuna.

Komentari 85

DO
dodotatino
09:34 31.03.2012.

jedan od najdiskriminativnijih zakona na snazi. Očevi su u takovim situacijama očajni. Na nesreču doživio sam rastavu i borbu za skrbništvo, objašnjenje suda je bilo samo ako je majka radno nesposobna ili ovisnica otac dobiva skrbništvo. Ćak i zanemnarianje djece i neposjedovanje vlastitog stana, bez stalnog zaposlenja nije dovoljan razlog.Tada je to bilo 2 %. Na sreću za razliku od ovog slućaja moja je bivša bila \"normalna\", postigli smo dogovor kojeg smo se držali što je najvažnije za djecu.

VL
SC
scary
09:08 31.03.2012.

ne ide mi u glavu kako možeš ovako izvarati i okrasti oca vlastitog djeteta, nekoga s kime si svojedobno odlučio dijeliti dobro i zlo, dok vas smrt ne rastavi i tako dalje. i takva žena sada odgaja dijete...

VL
DU
Deleted user
09:18 31.03.2012.

ako je ovo istina, to je strašan primjer ljudske pohlepe. koja nastaje u društvu koje zakonima želi \"poboljšati\" nekakvu materijalnu nepravdu. ako se roditelji rastaju i dijete zivi s jednim roditeljem, zašto taj roditelj uopće prima alimentaciju? zašto, ako se već trudio da dijete ostane živjeti s njime, nije spreman i preuzeti odgovornost za to dijete? zar mu činjenica što dijete želi, ili ostaje, živjeti s njime, nije dovoljna nagrada i satisfakcija u životu? jer, zašto drugi roditelj ne dobje naknadu za odvojeni život od svog djeteta??? strašni, i onda pored jednog takvog roditelja stasa još jedan čovjek, koji nastavlja tu spiralu parazitizma....

VL
AM
a_morte_i_rossi
09:43 31.03.2012.

to ti je kad je zena kuja.... malo njih je propalo...to ej tako bezobrazno da covjek n epovjeruje...bas ide sa nagonom da te upropasti i osteti a zakon to odobrava...pa di mi to zivimo?

VL
JK
ja-kan
09:44 31.03.2012.

Hrvatski zakoni su najidijotskiji zakoni u svemiru. Ovo posebno vrijedi na zakonske odredbe koje uređuju pitanje braka, uzdržavanja i sl. Dok god je ona, dokazano psihički bolesna, Mila Jelavić pravobraniteljica za zaštitu djece (ona je tražila da se u zakon unese da su odvjetnici i svećenici dužni cinkariti svoje stranke i vjernike policiji) stanje se neće promijeniti.

VL
FR
fran108
09:32 31.03.2012.

gdje su sad one feminiskinje iz udruge B.A.B.E. ? ...nadam se da su se muškarci opametili i također se bore za svoje djete i skrbništvo nad njime . jer pohlepa pojedinih biviš žena prelazi naučnu fantastiku. dobije djete , ima ljubavnika, dobije stan, dobiva alimentacuju , socijalni slučaj .....neprocjenivo majčinstvo.

VL
AL
alapača
09:16 31.03.2012.

i još jednu veliku rupu u obiteljskom pravu i sudskoj praksi je pokazao ovaj slučaj: skrbništvo nad djetetom se daje osobi bez prihoda, bez stana i bez karaktera. očevi ni takve osobe ne mogu pobijediti i dobiti skrbništvo...

VL
AL
alapača
09:13 31.03.2012.

a, je. i za manje iznose se ljudima objavljuju imena. baš bih htjela znati gospođino ime i vidjet joj lice.

VL
AL
alapača
09:08 31.03.2012.

sa 1000 kuna alimentacije neka djeca imaju više mjesečnih prihoda nego članovi tročlane obitelji koja živi od jedne plaće od 2500 kuna. zato mislim da je svakom djetetu zakonska visina obvezne alimentacije od 1000 kuna dovoljna i da je ne treba povećavati ako obveznik plaćanja alimentacije ima veće prihode-to je nepravedno i podstiče pohlepu. baška ako se ne priznaje ugovor kod bilježnika-sud je trebao utvrditi je li taj otac podigao kredit ili na drugi način isplatio alimentacije i dao ga majci djeteta, i utvrđivanjem je li majka mogla kupiti i otplaćivati stan bez tog iznosa.

VL
LA
larala
10:12 31.03.2012.

ovako ispada kad se politika petlja tamo gdje joj nije mjesto, pa samo podržavajte opacickine zakone da jednog dana ni krivi ni dužni lakše ostanete na cesti....jer ako kod bilježnika ovjerena isprava o isplacenoj alimentaciji koja je isplacena u cijelosti za kupnju stana da dijete ima krov nad glavom nije dovoljan dokaz onda šta je drugo nego pljacka ...sramota... isto tako valja obratiit pažnju na iznos, duplo veci nego je iznos alimentacije...kome ide ta razlika? jedno je sigurno da djeci ne

VL
Avatar Bjeda
Bjeda
09:41 31.03.2012.

Još jedna ružna slika naše države.

VL
PA
parasa
09:12 31.03.2012.

Ako je ovo prava istina kako se opisuje ovaj slučaj, onda neka se ne čudimo da ljudi .....po...izde, i rješavaju stvari sa kaljašnjikovom. Imao sam slučaj gdje mi je prijatelj bio dužan oveću svotu novaca, jedan dio mi je vratio, drugi dio sam mu oprostio i potpisao kod bilježnika da nemam više potraživanja, a prije potpisivanja uvjerio se kod suda, gdje mu je rečeno da je to važeće. Šta je sudstvo u Hrvatskoj u svakom gradu drugačije?????

VL
R1
radio 101
10:04 31.03.2012.

Molim strucno misljenje ili prema Vasim iskustvima. Naime, bivsa (nismo bili vjencani) je preuzela skrb na djetetu (bez dogovora) prije cca godinu dana. Nismo bili na socijalnom niti na sudu. Ja sam se pomirio da dijete vidjam kada njoj odgovara i za sada funkcionira. Ja saljem cca 1000kn na njezin bankovni racun ili postom za dijete i samo napisem - ZA DIJETE. Da li mi moze za par godina ili desetak godina reci...to nije bila alimentacija i kao u ovom slucaju traziti ovrhu? Hvala. :(

VL
BO
bonsai
09:45 31.03.2012.

Riješenja ima samo nije za javnost! Zakon je zakon ali ako nije moralan nije zakonit (što u našoj državi ne vrijedi).Ja znam kako bi postupio .

VL
BU
BukiZG
09:57 31.03.2012.

Ako se konačnom i pravomoćnom sudskom odlukom na kraju zaključi da je on u pravu onda treba taj novac koji mi je nezakonito oduzet naplatiti ne od kćeri nego to treba platiti onaj sudac kreten koji je donio dosadašnje odluke. U sve se danas unosi kaznena odgovornost pa tako treba pod hitno uvesti ekstremno stroge kazne i za suce i bilježnike koji loše obavljaju svoj posao. Između ostalog dužnost bilježnika jebila da kod ptpisivanja ugovora kaže da on nije pravno valjan. Neka bilježnik plaća.

VL
AM
a_morte_i_rossi
09:50 31.03.2012.

ja bi postupio super! ako nije vazeci nas dogovor onda se vlasnistvo stana prebacuje na mene! jer ako sud to nije priznaop onda ugovor o kupnji stanu za nju i kcerku ne vrijedi i stan se vraca onome koji jee platio odnosno posudio novac za stan!!! ali to je zalost jer banda suci tuzitelji advokati i birokracija zive na takvim prevarama i odugovlace normalno.....

VL
DO
doktorica
09:31 31.03.2012.

kod nas se dijete uglavnom dodjeljuje majci osim ako je prostitutka ili psihički bolesna osoba,a ne gleda se da li ta osoba radi i može uzdržavati dijete,tako da se time može manipulirati kao i u ovom slučaju.Inače prije sklapanja braka kod nas se ne gleda ni zdravstveno stanje osoba koje sklapaju brak,ni psihičko a najmanje kompatibilnost karaktera i intelekt,glavno da je velika svadba i potroši se brdo novca....

VL
MB
mladen b
10:08 31.03.2012.

sutkinja je Nobilo (prva žena poznatog odvjetnika) ,prije tri dana županijski je poništio njenu presudu i traži novo sudjenje 10.9. do tada se i dalje preventivno uzima 50 % plaće dok se spor ne rješi..Ako slučajno ne dodje i dalje dobiva oko 5ooo mjesečno a kako alimentacija nije prihod može i dalje dobivati pomoć iako ima završena 2 fakulteta

VL
DO
doktorica
09:11 31.03.2012.

Super,nezaposlena je a \"uzdržava\"kćer na tuđi račun i još ga tjera sudski.Svaka joj čast,a druge g....e za to vrijeme trče na posao i doma ,kuhaju i peru i uzdržavaju obitelj a mužić \"glumi\" penzionera!Ovu treba uposliti u vladi!

VL
CO
covjek
09:06 31.03.2012.

\"...Ispostavilo se da takav dogovor kod bilježnika ne vrijedi...\" A to što je javni bilježnik ovjerio nezakonitu ispravu nikog ne zanima? Koja je uopće svrha tih štambiljarskih parazita osim da zgrću neviđenu lovu na ljudima.?

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.