Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE METODE

Prevarantica preko telefona od muškarca tražila uplatu za liječenje njegove kćerke

policajac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
15.04.2016.
u 12:56

Žena se predstavila kao djelatnica hrvatskog konzulata u Londonu

Razni prevaranti su proteklih dana počeli koristiti nove načine kako bi prevarili građane koji nasjednu na njihovu priču. Najnovija žrtva je 55-godišnji mještanin Štitara, sela nedaleko od Županje, koji je prevaren za iznos od nekoliko tisuća kuna. Kako navodi policija njega je jučer, u poslijepodnevnim satima, nazvala ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica hrvatskog konzulata u Londonu.

Ona je zatražila novčanu uplatu za, kako je rekla ta osoba, potrebe liječenja njegove kćerke koja se zatekla u Londonu. S obzirom da kćer toga 55-godišnjaka i živi u inozemstvu i nije uspio stupiti s njom odmah u kontakt uplatio je više tisuća kuna. Nekoliko sati poslije ipak je stupio u kontakt s kćerkom kada je shvatio da je prevaren. Slučaj je odmah prijavio i u policiju.

Kako doznajemo iz policije, ovo nije jedini takav slučaj prijevare. Slični slučajevi ponavljaju se već nekoliko mjeseci.

Princip je uvijek isti. Naime, telefonom se javlja ljubazna osoba koja se predstavi i prezentira priču kako je neki od članova obitelji ili bliski prijatelj u nevolji, bolestan je ili slično te mu treba hitno novac. Posebno su na meti starije osobe. Upravo stoga sumnja se kako prevaranti imaju dobre informacije s terena s obzirom da točno znaju čiji članovi obitelji žive u inozemstvu i koga treba zvati. Kada se novac uplati na račun tada je kasno za bilo što.

>> Prevarant na lažnom lijeku za rak zgrnuo 30.250 eura

>> Otkrili prevaranta koji je sklapao ugovore s ukradenim osobnim podacima

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
14:46 17.04.2016.

balkan sistemi orobi otmi de stignes

AJ
ajetodoo
14:53 17.04.2016.

Sramota reći tati da nema love , a radi u inozemstvu, pa nasamarila rođenog taticu.

MX
Mister X
21:09 15.04.2016.

mmmm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije