Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni bankari

Prevaranti od građana traže novac tvrdeći da su zaposlenici Zabe

\'telefon\'
Arhiva VL
31.03.2011.
u 17:24

Prevaranti, kako doznajemo, uglavnom zovu starije i nemoćne osobe nudeći im kako će oni sav "posao" obaviti umjesto njih, o čemu su u banci primili već više dojava i upita klijenata.

Zagrebačka banka objavila je priopćenje kojim građane poziva na oprez zbog osoba koje im se telefonski lažno predstavljaju kao zaposlenici banke i nude im posredovanje u zamjeni kunskih i deviznih novčanica kojih je rok navodno istekao. Prevaranti, kako doznajemo, uglavnom zovu starije i nemoćne osobe nudeći im kako će oni sav "posao" obaviti umjesto njih, o čemu su u banci primili već više dojava i upita klijenata.

– Naglašavamo da se u ovim slučajevima radi o pokušaju prijevare jer se sve naše gotovinske transakcije vezane uz eventualnu zamjenu novčanica, odnosno gotovinsku kupoprodaju deviza, mogu obavljati isključivo u poslovnicama Zagrebačke banke uz osobnu autorizaciju transakcije klijenta – poručuju iz Zabe i mole građane da nikako ne prihvaćaju ponude nepoznatih osoba.

Na temelju dojava banka je pokušaj prijevare prijavila i Policijskoj upravi zagrebačkoj. 

Komentara 4

Avatar deziderij
deziderij
19:43 31.03.2011.

Lopovi u lopovskoj državi opet u akciji. Važno je prevariti, ukrasti i opljačkati - nije važno koga.

OB
-obrisani-
20:09 31.03.2011.

zaposlenici ZOBI heheheheehehehe se pozobi hehehehehehe

TO
točkica1
08:19 01.04.2011.

slično vam dođu i ovi s t-mobila koji u trgovačkim centrima maltretiraju dedeke i bakice da bi im ušićarili neku tarifu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije