Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako zaraditi

Presečki i na najobičnijoj potvrdi za prijevoz u džep stavi 438 kuna

Prijevoz
Mladen Mandić
25.11.2011.
u 10:42

Da bi radnik na putu iz Marije Bistrice do Zagreba mogao ostvariti pravo na povrat troškova na prijevoz, vrhnje uvijek pobiru drugi

Gospodarska kriza i recesija nažalost u Zagorju u zadnjih godinu, dvije zatvara i mnoga radna mjesta. Mnogi Zagorci “kruh svoj svagdašnji” prisiljeni su tražiti u Zagrebu. Jedan od njih je i 30-godišnji Marijabistričan koji kao informatički dizajner radi u privatnoj tvrtki u Zagrebu.

 

Radnici na gubitku

 

Za prijevoz od Marije Bistrice do Zagreba svaki mjesec mora izdvojiti nemalu svotu kuna. Njegov otac rekao je da ga mjesečni radnički pokaz kod najvećeg zagorskog prijevoznika Presečki grupe košta nešto više od 1400 kuna, a poslodavac se obvezao da će mu od mjesečne karte plaćati 75 posto. I tu počinju muke po radnika. Naime, da bi za putne troškove do Zagreba dobio spomenute tri četvrtine od mjesečnog pokaza, mladić mora Presečki grupi za potvrdu uplatiti čak 438 kuna ili 30 posto od vrijednosti mjesečnog pokaza. Na kraju ispada da umjesto 1400 kuna koliko je mjesečni pokaz, njemu u džepu za prijevoz do Zagreba ne ostane ni 600 kuna.

 

- Prvo mi nije jasno zašto jedna najobičnija potvrda mora koštati 438 kuna, a drugo zašto moj sin baš svakog mjeseca mora iznova donijeti novu potvrdu i baš svaki mjesec Presečkom dati 438 kuna. Sin bi kupio mjesečni pokaz, no radno vrijeme mu je klizno i teško ga je uskladiti sa prijevozom Presečki grupa. Neki puta radi se dulje i prekovremeno, pa sin ostane prespavati i u Zagrebu i jednostavno kupnja mjesečnog pokaza mu se ne isplati, rekao je ogorčeni otac.

 

Briga za zaštitu okoliša

 

Vlasnik Presečki grupe Antun Presečki odgovorio nam je da oni s 30 posto naknade samo za potvrdu o tome koliko košta mjesečni pokaz žele privući radnike da se koriste isključivo njihovim prijevozom. -

 

Imamo redovite linije od Marije Bistrice do Zagreba i natrag sve od 4 ujutro do 23 navečer i jednostavno to je naša cijena za tu uslugu. Svima je u interesu da što manje automobila ide u Zagreb i da ne zagađujemo prirodu i mi smo se odlučili da na taj način stimuliramo radnike da se koriste našim prijevozom, rekao nam je Presečki dodajući i kako će od 1. prosinca ipak doći do pojeftinjenja pa će ta cijena s 30 posto pasti na deset posto.

Ključne riječi

Komentara 12

BO
bockalica
22:48 04.01.2012.

Itekako je pitanje države koliko jedan prijevoznik čiji su autobusi totalno smeće naplaćuje potvrdu. Očito da ste slabo upoznati sa zakonom i pravilima isplate naknade za prijevoz jer da jeste onda bi znali da tu nema izbora hoću neću, iznenađuje me da to ne znate obzirom na vašu inteligenciju. Osim toga, Presečki je monopolist. Ja sigurno nisam previše komotna kao Presečki jer imam nešto srama pa mi još nikad u životu nije palo na pamet 5 minuta svoga rada naplatiti 500-800 kn. Osim toga, neću pisati o vašoj inteligenciji obzirom da ste vi u svome komentaru jasno naveli koliko ste kulturni, a time i inteligentni. Pozdrav

DU
Deleted user
22:49 26.11.2011.

Ipak je dr. Presečki, Petrovčan, a Zagorci znaju kaj to znači !

BE
ben0405
18:27 26.11.2011.

ako mu je toliko stalo da privuće putnike, zašto onda studentima ne odobri popust na temelju studentskih iskaznica kao što to čine drugi prijevoznici koji prometuju na području županije npr. Croatia bus??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije