Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog polemika oko poslovnika o radu

Prekinuta prva sjednica Istražnog povjerenstva o nabavi vojnih kamiona

04.03.2009.
u 13:04

Odgoda donošenja poslovnika značila bi blokadu rada povjerenstva - upozorio je već u prvim minutama prve sjednice Istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica u vezi s nabavom 39 vojnih kamiona Ministarstva obrane njegov predsjednik Nenad Stazić (SDP), ali do odgode je ipak došlo.

Ne od deset dana, kako su strahovali oporbeni članovi povjerenstva, već do sutra u 13 sati do kada bi se trebala uskladiti gledišta o poslovniku o radu što je i dovelo do današnje blokade.

Riječ je, inače, o povjerenstvu čije je osnivanje tražio SDP kako bi se ispitala nabava 39 kamiona plaćenih čak 15 milijuna kuna više od predviđenog u prosincu 2004. godine. Povjerenstvo počevši od danas ima tri mjeseca za utvrđivanje svih činjenica, ali i odgovornih u ovom postupku nabave.

Vladajući su osporili poslovnik jer, prema njihovu mišljenju, daje prevelike ovlasti predsjedniku povjerenstva, a također se protive iznošenju u javnost detalja o radu povjerenstva radi eventualnog utjecaja na svjedoke.

S druge pak strane, oporbenjaci u povjerenstvu smatraju da se njegov rad namjerno usporava primjedbama na poslovnik, a time i onemogućuje rad na utvrđivanju činjenica.

Bilo kako bilo, prva sjednica trajala je tek 90 minuta, a jedino oko čega su se oporba i vladajući u povjerenstvu složili jest da će se sjednica nastaviti sutra u 13 sati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije