Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prekinut postupak o sporu zbog preuzimanja Hanza medije

Taj će se postupak nastaviti kada nasljednik ili skrbnik ostavine Marijana Hanžekovića preuzme postupak ili kada ga sud na prijedlog Ninoslava Pavića ili po službenoj dužnosti pozove da to učini.
06. ožujka 2018. u 13:53 2 komentara 1320 prikaza
Marijan Hanžeković
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Općinski građanski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu odluku kojom se prekida postupak u sporu što je Ninoslav Pavić pokrenuo protiv nedavno preminulog Marijana Hanžekovića tužeći ga za prevaru u preuzimanju te medijske kompanije i izgubljenu dobit zbog čega traži čak 260 milijuna kuna naknade.

Marijan Hanžeković Odlazak Marijana Hanžekovića Nakon sukoba s ocem svoj imperij je počeo graditi od ništice

Prema prošlotjednoj sudskoj odluci, taj će se postupak nastaviti kada nasljednik ili skrbnik ostavine Marijana Hanžekovića preuzme postupak ili kada ga sud na prijedlog Ninoslava Pavića ili po službenoj dužnosti pozove da to učini.

Spor pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu pokrenut je na osnovi tužbenog zahtjeva kojim bivši većinski vlasnik EPH Ninoslav Pavić s osnove naknade štete od prevare od Hanžekovića traži 72,3 milijuna kuna, a na temelju naknade štete zbog izmakle dobiti 188,4 milijuna kuna, ukupno više od 260 milijuna kuna.

Marijan Hanžeković
1 / 20

Pavić je kao pravni temelj svog tužbenog zahtjeva priložio dokument naslovljen 'Odnosi članova društva EPH nakon provedbe predstečajne nagodbe' kojeg je sklopio s Hanžekovićem u siječnju 2014. i koji je, kolokvijalno nazvan 'Termsheet', bio temeljem provedbe promjene vlasničke strukture vodeće novinsko-izdavačke kompanije u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar-Kitarović državni vrh izrazio sućut Grabar-Kitarović: Marijan Hanžeković bio je i ugledni odvjetnik i humanist

No, s druge strane Hanžeković je u odgovoru na Pavićevu tužbu tvrdio da se u cijelosti protivi tužbi i postavljenom tužbenom zahtjevu. Isticao je i da je pravno neosnovan stav da Termsheet predstavlja ugovor nego je dokument koji 'po sadržaju i obliku ne predstavlja obvezujući ugovor već plan neobvezujućih aktivnosti za njegove sudionike'.

Osim toga, optužio je i Pavića da je nakon potpisivanja Termsheeta 'podizao radnje na štetu EPH kako bi nezakonito oslobodio obveze vraćanja zajma društvu EPH u iznosu od 12,3 milijuna kuna' zbog čega je podnio kaznenu prijavu.

'cinično parafrazirao' Pernaru zbog objave o Hanžekoviću Facebook blokirao profil Ninoslav Pavić (1) Stečajna imovina Polovica dvorca u suvlasništvu Ninoslava Pavića na javnoj dražbi za 600.000 kuna Marijan Hanžeković u zagrebu Marijan Hanžeković preminuo je u 66. godini
EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
KONFERENCIJA BJELOVAR:„Kako transparentnost utječe na razvoj poduzetništva”
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • rightside:

    bas cudno,, a ko odreduje da se mogu il nemogu ukinut blokade gradanima koje im je zapecatio ovaj sa slike,iako sve granici sa zakonom ako ne i protuzakonito,,?? ili ce suci koji su po nalogu ovoga donosili kojekakve presude naravno ... prikaži još! sve bez znanja ostecenih,,mozda progovorit i reci kako je to islo??

  • genex:

    pazi pavića, starog udbaša i lažljivca, traži naknadu za izmaklu dobit.pa da je eph radila s dobiti ne bi išla u predstečajnu i ne bi linić svom pajdašu oprostio navodno pola milijarde neplaćenog duga državi.