Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANITELJI

Predstavljen projekt Veteranskog centra u Sinju

branitelji
Foto: Ministarstvo branitelja
1/5
14.10.2015.
u 16:50

Veteranski centar u Sinju gradit će na prostoru bivše vojarne Ivaniš Nelipić

Ministarstvo branitelja predstavilo je danas, u Alkarskim dvorima u Sinju, projekt budućeg Veteranskog centra Sinj.

Svečanom predstavljanju projekta nazočila je zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ, saborski zastupnici Franko Vidović i Zdravko Ronko te obnašateljica dužnosti gradonačelnika grada Sinja Kristina Križanac.  

Veteranski centar u Sinju gradit će na prostoru bivše vojarne Ivaniš Nelipić, a sredstva za njegovu izgradnju osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija”, čime su hrvatski branitelji po prvi put prepoznati kao posebna društvena skupina u jednom od strateških dokumenata Europske unije.  

Ciljnu skupinu veteranskih centara čine hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji, civilni stradalnici iz Domovinskog rata, žrtve seksualnog nasilja iz Domovinskog rata, vojne i civilne stradalnike iz Drugog svjetskog rata, osobe stradale u obavljanju vojnih i redarstvenih dužnosti u stranoj zemlji u okviru mirovnih snaga i mirovnih misija, stradale pirotehničare i druge osobe za koje se utvrdi potreba za korištenjem usluga veteranskih centara.  

Korisnicima će biti dostupan privremeni i trajni smještaj te cjelodnevni i poludnevni boravak. Program veteranskog centra obuhvaća psihosocijalnu funkciju, radnu terapiju, edukaciju i savjetovanje, kineziterapiju te kulturne radionice.  

Osim u Sinju, Ministarstvo branitelja planira izgradnju veteranskih centara i u Petrinji, Šibeniku i Daruvaru, za što je, putem Europskog fonda za regionalni razvoj, osigurano sveukupno 20 milijuna eura.

>> 20 milijuna eura za veteranske centre

>> U Petrinji centar za ratne veterane sa 200 ležajeva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije