Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik zagrebačkog HDZ-a o Istanbulskoj:

"Ulica nije mjesto na kojem se bilo što rješava"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.03.2018.
u 12:59

Mikulić je na novinarsko pitanje da prokomentira najave konzervativnih struja i pozive iz Crkve da se prosvjeduje ispred HDZ-a protiv Istanbulske konvencije odgovorio kako u HDZ-u imaju vrlo otvorenu i demokratsku raspravu o tom pitanju

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u utorak je, komentirajući najavu prosvjeda zbog ratifikacije Istanbulske konvencije, poručio da ulica nije mjesto na kojem se bilo što rješava, već je dijalog sredstvo kojim se zajednički može doći do cilja.

Mikulić je na novinarsko pitanje da prokomentira najave konzervativnih struja i pozive iz Crkve da se prosvjeduje ispred HDZ-a protiv Istanbulske konvencije odgovorio kako u HDZ-u imaju vrlo otvorenu i demokratsku raspravu o tom pitanju. "Svatko ima pravo reći što misli. Kada donesemo zaključke, onda ćemo vas pravovremeno izvijestiti o tome", poručio je Mikulić. Što se tiče poziva na prosvjede svatko je punoljetan i odgovoran za svoje postupke, a "ulica nije mjesto na kojem se bilo što rješava" ustvrdio je Mikulić dodavši kako sve zainteresirane strane trebaju sjesti za stol, a dijalog je sredstvo kojim se zajednički može doći do cilja.

Na upit hoće li danas na Predsjedništvu HDZ-a "završiti rat u HDZ-u oko Istanbulske konvencije", Mikulić je odgovorio kako u HDZ-u nema nikakvog rata, već se radi o pluralizmu mišljenja.  "Danas je uobičajena sjednica Predsjedništva HDZ-a i ne vidim nikakav problem da svatko iznese svoj stav o bilo kojem pitanju", kazao je.  No, nije htio odgovoriti je li on osobno za ili protiv ratifikacije Istanbulske konvencije rekavši kako o tome prvo treba raspraviti unutar stranke.

U galeriji pogledajte različita mišljenja o Istanbulskoj konvenciji:

1/10

Komentara 10

DU
Deleted user
13:31 20.03.2018.

kada su branitelji prosvjedovali protiv SDP ovog ministra branitelja onda su imali svako legitimno pravo prosvjedovati jel eto oni su stvarali državu i njima nitko nema pravo zabraniti prosvjed a sad kad se ide u prosvjed protiv HDZ onda "ulica nije mjesto na kojem se bilo što rješava". treba ovog podučiti da je mirni prosvjed legitimno pravo svakog građanina....pa prosvjedovao on protiv HDZ, SDP ili bilo čega....

Avatar korona
korona
13:19 20.03.2018.

I ovaj savez titoista kao nekada u titovo vrije provodi "demokrastski centralizam".Šef partije nešto smisli to kaže njemu najbližima,iznesu "demokratski" na predsjedništvo i naravno dizanjem ruku se to šutke prihvati. E tko nije visoko digao ruku da se slaže,taj si si je iskopao politički i društveni grob.Tako se i ovaj sadašnji GAZDA partije zvane hdz ponaša.Eto takav je je bio titov demokratski centarlizam i upravlanje njihovih otaca.,Sa oca prešlo na sina.

Avatar korona
korona
13:40 20.03.2018.

Ma kad ste vi osnivali hdz-e bile su vas pune ulice u svakom gradu,selu i zaseoku.Onda tako niste govorili.Pekli janjce prasce i pokojeg vola.Žderali i pili bauljali pijani po ulicama obečevali demokraciju i malu Švicarsku.Od svega toga ostali nam komunistiti navlasti u svim strankama,a dobili su i Švicarsku, Njemačku Irsku i Švedsku svaki mlađi građanin koji je morao napustiti svoj dom zbog vaše pljačke države i vašeg upravljanja držAVOM.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije