Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Marija Puh upozorava na govor mržnje zbog Istanbulske konvencije

Marija Puh
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.03.2018.
u 10:51

Moramo se boriti protiv govora mržnje i alternativnih činjenica kojima nas zasipaju, a nerazumijevanje proizlazi iz neznanja, kaže Puh

Potpredsjednica HNS-a Marija Puh pozvala je medije, saborske zastupnike i građane na odgovornost kada je riječ o Istanbulskoj konvenciji, upozorivši na govor mržnje koji se na tu temu širi javnim prostorima i društvenim mrežama.

"Moramo se boriti protiv govora mržnje i alternativnih činjenica kojima nas zasipaju, a nerazumijevanje proizlazi iz neznanja. Prošli tjedan smo vidjeli s kolikom je mržnjom zasipana ministrica Blaženka Divjak i oni koji su dali podršku Istanbulskoj konvenciji, a taj govor mržnje opravdava se alternativnim, odnosno izmišljenim činjenicama", rekla je Puh nakon stanke u Saboru.

Prva lažna činjenica, ističe, jest ona koja kaže da Istanbulska konvencija uvodi rodnu ideologiju te podsjeća kako je pojam roda u hrvatskom zakonodavstvu još od od 2008.

Druga lažna činjenica je, kaže, da će ona uzeti dio suverenosti RH i to putem stručnog tijela. "Do sada su mnoge konvencije potpisane kao primjerice ona o pravima djeteta koje funkcioniraju po istom principu", rekla je Puh.

Treća zamjerka usmjerena je na tvrdnju u javnosti kako će djeca u školi određivati jesu li djevojčice ili dječaci što je, kaže, netočno.

"Sjetite se kad smo ulazili u EU svih prijetnji da neće biti sira, vrhnja, kolinja. Evo u EU smo i dalje imamo sira, vrhnja i mogu građani raditi kolinje", podsjetila je Puh.

Komentara 14

DA
damascus
11:18 20.03.2018.

Najljubaznije molim, vapim, preklinjem, nađite neku pametniju osobu. Ovo sa ovom osobom me najdublje ponižava, zar nitko ne vidi o koliko deficirarnoj osobi se radi? Zar će početi govoriti i o teoriji relativnosti? Naravno, ona misli da i nju razumije.

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
11:59 20.03.2018.

Pa Istanbulska konvencija je izvorno mrziteljska, fašistička i seksistička izmišljoština, koja uzrok nasilja vidi u činjenici da je netko muško, a netko žensko, da je netko tko je muško izvorni nasilnik, a netko tko je žensko izvorna žrtva; to je ono što se zove "rodno uvjetovano nasilje".

SX
sudbina x
11:44 20.03.2018.

Mala neuka naivka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije