Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvonimir Milčec
Autor
Zvonimir Milčec

Predsjednički kandidat i vila od čokolade

Nadan Vidošević
11.10.2009. u 21:35

Hej man, pa nisam ja ni Šuker ni Bajić! I nek državne institucije, kako bi rekao aktualni predsjednik, rade svoj poso!

Ako se Arsen i Zagreb vole tajno, onda se Split, tj. fetivi Splićanin Đermano Senjanović i ja volimo javno. Više puta u svojim smo kolumnama jadan drugome izjavili ljubav. Prošli tjedan, kad sam bija baš bidan i usran od straha, jer me jedan zagrebački Dalmoš u svojoj knjizi “Lipi naš Zagreb” prozva ništa manje nego za “tihu kajkavsku kontrarevolucija”, moj splitski kamarad smista je iztrča kroz zatvorenu ponistru pa drito na Rivu, gdje sta vikat “Živija kaj!”

A to se usudio napisati i u svojoj splitskoj kolumni. I još puno tega lipog. Na primjer: “Ma, moj lipi Milčec, pusti čovika nek mašta. A ti i ja se držimo svoga dvora. Čuvajmo zagrebački i splitski, i budimo ponosni na svoj govor. Važno da se razmemo...” E, zato ga volin, jer duhovit je ko sam vrag. A pritom pozitivan. Neću reći da je baš uvik škrt na šporkim ričima.

Tako mene u tom istom, puno lipom i pozitivnom tekstu opalija po gubcu, kao da hoće reći da ča se ja to igram barba Mate Gupca s Gornjeg Bukovca! I da kaj se dam napeljati na politiku, kad nisam za to. I nisam. Priznajem, kume moj. I nek moje čitatelje i tebe naslov ove kolumne ne navede na krivi put. Ne pada mi na pamet da se bavim politikom.

I da se dam upregnuti u predsjedničku kampanju, taman posla. Nego vidim da se predsjednički kandidat Nadan Vidošević po svim medijima s onim svojim zavodničkim smiješkom (zbog toga bi me moje susjede ukantale da išta velim kontra njega!) slavodobitno slika po svojim pustim viletinama i imanjima.

Pa bi me neki šteli navući da ga samo zbog toga malo opaučim. Hej man, pa nisam ja ni Šuker ni Bajić! I nek državne institucije, kako bi rekao aktualni predsjednik, rade svoj poso!

Ja bi samo tija reć da bi mu, pored svega što ima, i nek ima ak je zaslužija, dobro došla i jedna vila, u Vončininoj ulici na Šalati. Tu su zvali “vila od čokolade”. Dal je sebi izgraditi Nadanov prethodnik Deutsch, suvlasnik Uniona, koje bi pravni nasljednik trebal biti Vidoševićev Kraš.

Da si je uspio priskrbiti i tu vilu od čokolade (koja je šesnaest metara visoka, a ima lift!), predsjedniku uprave Kraša smjesta bi ponudil predizborni slogan: “Ako Nadan zavlada, Hrvatska će biti čokolada!” I to bez šoldi bi mu da. Dosta bi mi bila samo ona plehnata kutija “505 sa crtom”. Na tim sam bombonima i odrasal, ovakav naivan i faličan za politiku, kako bi reka moj Splićanin Ćićo.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
22:26 11.10.2009.

Je,bude Hrvatska čokolada,ak on zavlada i to ona za kuhanje,koju obično jedemo kad dobijemo proljev.

KR
kresimirica
09:03 12.10.2009.

HipnosPajdaš je dobro \"sklepal\" (zaključil... da nebu teško razumet naš zagorski), čokolade, vile, bogatstvo... nekima su majke i žene tajkuni, pa im je lako... Dobro je Vesna Pusić rekla da budići predcednik mora biti pošten... pa ak je tak menii se čini da je jedini kandidat koji ima čistu savjest - sveučilišni profesor Juričević. Kak je jedan bloger napisal on zadovoljava i druge kriterije - uravnotežen je. Al kak to da neko iz Večernjaka ni to prokužil?

FR
fratela
14:11 12.10.2009.

Prof. Josipović je predsjednički kandidat koji kod mnogih građana budi nadu za novu pravednost, koja omogučava društvo jednakih šansi za sve , a ne samo za one koji imaju debelo političko i matrijalnozaleđe.Vjerujem da će građani prepoznati naj kvalitete prof. Josipovića , dati mu svoj glas i zajedno sa njeme graditi pravednije, humanije, odgovornije, solidarnije, obrazovanije i perspektivnije društvo, stoga dajmo glas za spas nas i onih koji će živjeti poslije nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije