Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojarna 'Josip Jović'

Predsjednica opušteno govorila o vojnoj obuci, a zavukla se i u šator

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/12
08.02.2017.
u 13:04

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas zimski kamp Kadetske bojne u vojarni "Josip Jović" u Udbini

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas zimski kamp Kadetske bojne u vojarni "Josip Jović" u Udbini. Predsjednica je u uniformi obišla kamp, a vojnici su joj pokazali šatore u kojima su noćili, nakon čega je predsjednica i sama ušla u jedan od njih.

– Ja sam spavala u šatoru, ali to je bio onaj veliki, američki, grijani. Jednu noć su nam isključili grijanje da vide kako ćemo reagirati – kazala je Grabar-Kitarović, prenosi N1.

Istaknula je kako su mali šatori puno bolji, pogotovo oni za dvije osobe.

– Jako, jako dobro štiti i drži temperaturu, ali naravno da su ovi šatori koji su predviđeni za dvije osobe puno bolji. Ipak, kad su dva ljudska tijela ona malo griju, ugodnije je i vi možete primijetiti ulazi li kolega ili kolegica u fazu nekog smrzavanja – objasnila je predsjednica.



Upitana je i o uvođenju skraćenog vojnog roka u Hrvatsku.

– Odbacujem sve kritike onih koji tvrde da to nije dovoljno. Iz vlastitog iskustva tvrdim da je dovoljno za temeljne elemente – od prve pomoći, međunarodnih konvencija, do temeljnih znanja o tretiranju civila, kemijsko-biološko-radiološke zaštite do manevara izvlačenja iz zadimljenog kontejnera, kojim se simulira pad aviona. Definitivno možete mnogo naučiti – rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

>> Predsjednica Grabar-Kitarović na Pantovčaku razgovarala sa šefom SDP-a 

>> Zbog kojih to prijetnji uvodimo vojni rok? U 28 dana ne mogu se steći vještine

Komentara 58

DU
Deleted user
14:45 08.02.2017.

ima pravo što se tiče vojnog roka, nije dobro ovisiti samo o profesionalnoj vosci i NATO-paktu koji postaje sve nepopularniji na zapadu

AO
admini_obrišite_si_mami
14:14 08.02.2017.

minhenska bojna se vidim opet uzmutila, a znamo kaj ispliva kad se voda uzmuti ahahahahahaaaa uglavnom, ne daj mi Bože da će me takva vojska branit jednog dana...

ST
Starotopoljanin
13:45 08.02.2017.

normalno da je dosta,jer i u onoj zloglasnoj drzavi imali smo predvojnicku,i puno smo mogli nauciti.tako i ovi nasi mladi ,dobro im je u svakom slucaju da produ i poduce se o najvaznijim stvarima za odbranu i pomoc nemocnima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije