Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Predsjednica i premijer za Amerikance. HDZ: Ni mi nismo za Ruse

naslovnica
Foto: VL
1/2
25.05.2016.
u 00:01

U vrhu HDZ-a tvrde da nema potrebe za upozorenjima jer su se izjasnili da ruski kapital nema što tražiti u hrvatskim strateškim projektima.

Nakon što su politički kuloari progovorili o dvjema ozbiljnim porukama koje su predane šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku (iz Bruxellesa, od europučana i SAD-a) o tome da ne pušta sumnjivi ruski kapital u RH i pogotovo energetski sektor – izvor iz vrha HDZ-a kaže kako Tomislavu Karamarku nisu stigla takva upozorenja, a pogotovo ne upozorenja namijenjena osobno njemu.

– Za takva upozorenja i nema potrebe jer smo se više puta jasno izjasnili da ruski kapital nema što tražiti u našim strateškim energetskim projektima – komentira izvor i napominje da je Karamarko upravo s Amerikancima razgovarao o projektu LNG-a na Krku.

Kada je riječ o izlaganju Davora Stiera na Središnjem odboru HDZ-a – koji je poručio da ne postoji manevarski prostor za sumnjivi ruski kapital u RH – izvor blizak vrhu HDZ-a tvrdi da su to “Stierove ishlapljele ambicije”. Kaže da se vrh stranke zalaže za politički dogovor s Mađarima o Ini baš zato što bi neki možda htjeli prodati Inu, i to možda baš Rusima. Priču o porukama upozorenja Karamarku izvor povezuje sa stranačkim izborima u HDZ-u u subotu.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>>Kustura: Šustar se mora izjasniti, a Jokić prestati duriti

>>HNB umjesto bankama novac treba dati građanima

>>Misterij Tijelova: Papa Franjo priznao posljednje čudo pretvaranja hostije u mišićno tkivo

>>Kad ćemo moći u pet minuta kupiti i registrirati automobil?!

>>Mnogi su bili protiv dolaska Nike Kovača, a sad ih je spasio...

Foto: VLm

Komentara 66

MM
mali mate56
21:35 24.05.2016.

Promotori i provoditelji porazene velikosrpske politike broje zadnje dane. Panika je među njima velika zbog lopovluka, milijarde su ukrali i znaju sto ih ceka. Drugovi znamo ranjena zvijer je najopasniha ali pomoci vam nema.

MM
mali mate56
21:37 24.05.2016.

Pokusavaju porazeni yugokomunisti kroz okupirane medije skreniti pozornost s lopovluka kojega su ucinili,

TO
Torcidas
21:39 24.05.2016.

Komšije nestale vjerovatno nestalo struje u komsiluku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije