Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGA A. STARČEVIĆ

Predlažu Milana Bandića za počasnog građanina Matoševa Tovarnika

Milan Bandić
28.03.2014.
u 11:32

"Posebnu ljubav i napor uložio je u izgradnju kuće A. G. Matoša - kulturni centar u Tovarniku"

Nakon što mu je Sarajevo, a izvjesno će i Srebrenica, oduzelo titulu počasnog građanina, čini se da će Milan Bandić dobiti zadovoljštinu u Tovarniku, srijemskom mjestu u kojemu je rođen veliki Matoš. Naime, Udruga dr. Ante Starčević uputila je Općinskom vijeću Tovarnika zamolbu da se u povodu Dana Općine Tovarnik, 13. lipnja, gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću dodijeli nagrada "Počasni građanin Općine Tovarnik". U obrazloženju prijedloga navodi se kako je "Milan Bandić zadužio Općinu Tovarnik i Srijem višegodišnjim zalaganjem i doprinosom na projektu rekonstrukcije rodne kuće hrvatskoga književnika Antuna Gustava Matoša u Tovarniku".

- Posebnu ljubav i napor uložio je u izgradnju kuće A. G. Matoša - kulturni centar u Tovarniku koja je zamišljena kao kompleksna kulturna ustanova koja predstavlja ključnu točku oživljavanja Matoševe ostavštine na nacionalnoj razini te kao kulturno-turistička atrakcija koja s jakim književnim identitetom potiče razvoj Tovarnika i tog dijela Hrvatske - kaže Antun Ivanković, predsjednik Udruge dr Ante Starčević, dodajući kako je Bandić osvjedočeni prijatelj Općine Tovarnik o čemu govori i to što je gradonačelnik i Grad Zagreb već dugi niz godina jedan od pokrovitelja memorijalne utrke Vukovara - Tovarnika u spomen na ubijenog tovarničkog župnika Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata.

Budući da je iz iznesenog očigledno kako je Milan Bandić iznimno angažiran na navedenom projektu te da njegovo dosadašnje zalaganje pridonosi promicanju Tovarnika na širem hrvatskom prostoru, a slobodno možemo reći i u svijetu te da promiče lik i žrtvu velečasnog Burika, jedinoga svećenika ubijenog u Domovinskom ratu, Udruzi dr. Ante Starčević iz Tovarnika čast je predložiti gospodina Milana Bandića za zasluženo priznanje "Počasni građanin Općine Tovarnik" - navodi se u prijedlogu tovarničke udruge.

>> Bandić i službeno više nije 'prava raja'

Komentara 8

AM
ameris
18:03 28.03.2014.

Bandić počasni građanin Tovarnika ? " Hrvatska vidje dosta raznih čuda, al ne nađe štrika za toliko Juda " ! A.G.Matoš .Ima ona veselija ,na javnom zahodu ,kojom bi sigurno komentirao ovaj Ivankovićev veleumni prijedlog : " Dadoh banku,prevarih see gadno,mislio sam da ću srati al sam samo prdno !"

Avatar GrgaPrgomet1941
GrgaPrgomet1941
18:05 28.03.2014.

a što stavljate u istu rečenicu našeg hrvatskog nacionalistu matoša i vašeg boljševika milana?

ĆA
ćaćaća
17:36 28.03.2014.

neka ne zaboravi maršalov bedž kad bude išao po nagradu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije