Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVREMENA KIŠA

Pred nama je toplo vrijeme, evo kada se očekuje novo zahladnjenje

advent
Foto: Robert Anić/Pixsell
Autori: Hina, Vecernji list
03.12.2018.
u 09:07

Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu i jugo.

Danas nas čeka umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno kiša, ujutro i prijepodne uglavnom na Jadranu i u zapadnim područjima unutrašnjosti, a poslijepodne i navečer u Dalmaciji, Lici te Slavoniji i Baranji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva Celzijusovih.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u drugom dijelu dana moguća je slaba kiša. Najviša temperatura bit će do 10°C. Slično će biti i u središnjoj Hrvatskoj gdje će maksimalac biti oko 11°C.

advent
1/45

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, osobito prijepodne i sredinom dana. Puhat će slab i umjeren vjetar, većinom južni i jugozapadni, uz koji će more biti malo i umjereno valovito. Jakih i olujnih udara bit će većinom u gorju. Temperatura će biti uglavnom od 5 do 10°C, na moru između 8 i 13°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će pretežno oblačno, povremeno s kišom, a puhat će slabo do umjereno jugo i istočnjak. Najniža temperatura bit će od oko 5°C u unutrašnjosti do oko 11°C na obali, a najviša dnevna većinom između 10 i 15°C.

Na jugu Hrvatske povremena kiša padat će uglavnom u drugom dijelu dana, a prije toga bit će i kraćih sunčanih razdoblja. Vjetar većinom slab istočni i jugo, uz malo valovito more. Jutarnja temperatura 10 do 12°C, u zaobalju i oko 6°C, a najviša dnevna na obali i otocima između 12 i 16°C, javlja HRT.

GALERIJA Pogledajte kako izgleda advent u Maksimiru

advent
1/28

U utorak prijepodne na kopnu bit će još rijetko slabe kiše, ponegdje vjerojatno i magle, zatim će nastupiti uglavnom suho i djelomice sunčano. U četvrtak slijedi prolazno naoblačenje uz većinom malo kiše, a više će je vjerojatno pasti u subotu, kada će u gorju biti i snijega. Vjetar u srijedu u početku umjeren sjeverni, zatim ponovno južni i jugozapadni, u subotu opet sjeverni, uz pad temperature. Do tada iznadprosječno toplo, ujutro samo rijetko uz mogućnost slabog mraza.

Na Jadranu će u prvom dijelu utorka mjestimice biti kiše, a zatim će se razvedravati. U srijedu će prevladavati sunčano, a u četvrtak ponovno oblačnije, uz malo kiše. Obilnija će pasti vjerojatno u subotu. Izmjenjivat će se sjeverozapadnjak i jugo, u srijedu ponegdje i jaka bura, a najvjetrovitije će vjerojatno biti u subotu. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, javlja HRT.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije