Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Pravog proljetnog vremena još nema na vidiku: Evo gdje će ovog tjedna biti najviše kiše i vjetra

Foto: Pixsell
1/4
03.05.2021.
u 11:43

Objavljujemo vremensku prognozu Tomislave Hojsak iz DHMZ-a.

"U ponedjeljak kratkotrajno osvježenje, ponegdje i kiša, na Jadranu prolazno i bura, a već u utorak i srijedu ponovno sunčanije i toplije. Ali tek nakon svježijeg jutra, u gorju čak moguće i slabog mraza. Opet će zapuhati jugozapadni vjetar i jugo, s kojima u srijedu stižu oblaci, u noći na četvrtak i kiša pa će u nastavku tjedna ponovno biti nestabilno, osobito u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, pri čemu u četvrtak svježije, uz buru, u petak pak toplije, dok će u Dalmaciji ipak veći dio tjedna prevladavati sunčano, uz jugo i uz manje temperaturne promjene", sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremila Tomislava Hojsak iz DHMZ-a.

"U ponedjeljak prijepodne će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno, uz malo kiše na zapadu, popodne sunčanije i vrlo vjerojatno bez kiše. Povremeno će puhati umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura od 8 do 10 °C, a dnevna od 15 do 17 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro oblačno, s češćom kišom nego na istoku. Popodne prestanak i razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura od 6 do 8 °C, a danju oko 15 °C.

Foto: HRT

I u gorju i na sjevernom Jadranu ponegdje oblačnije jutro, osobito na širem području Rijeke te u Gorskom kotaru, gdje je kiša izglednija, a u najvišim predjelima moguće je i malo snijega. Popodne posvuda sunčano. Zapuhat će jaka bura, koja će poslijepodne postupno slabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak. Ujutro u gorju od 2 do 6 °C, na moru od 8 do 12 °C. Danju od 11 do 15 °C, na Jadranu oko 19 °C.

Nebo nad Dalmacijom uglavnom će prekrivati visoki oblaci i neće odviše kvariti dojam sunčanog vremena. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Temperatura većinom od 15 do 20 °C, ujutro u unutrašnjosti niža.

Podjednaka i na jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku. Prijepodne će zapuhati umjeren sjeverozapadni vjetar, a popodne i malo pojačati. Temperatura većinom od 15 do 20 °C, ujutro u zaobalju oko 8 °C."

Foto: HRT

"Na kopnu najsunčanije u utorak, uz jutro svježe, mjestimice s kratkotrajnom maglom, a u gorju je moguć i slab mraz. Ponovno će zapuhati jugozapadni vjetar, te će zatopliti. Od srijede promjenjivo, u noći na četvrtak kiša, a popodne lokalnih pljuskova može biti i u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Prolazno će zapuhati sjeverni vjetar, s kojima će stići i svježiji zrak".

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano, osobito u utorak. U srijedu uz više oblaka malo kiše, pa i u obliku ponekog pljuska izgledni su na sjevernom dijelu i krajnjem jugu, a u noći na četvrtak i duž ostatka obale. Puhat će jugo i jugozapadni vjetar, u srijedu pojačati, a u četvrtak na sjevernom dijelu prolazno okrenuti na buru. Jutarnja temperatura u porastu, dnevna bez promjene", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak.

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
13:47 03.05.2021.

pa ovo JEST pravo proljetno vrijeme! svašta se danas smatra vremenom, prognozom. ako netko želi puno sunčanog vremena, toplog, nek pita migrante, oni znaju gdje je to, oni odonud odlaze. staze se vide iz svemira, slobodno krenite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije