Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAIŠAO NA KRITIKE

Poznati njemački virolog: 'Dobro je primiti cjepivo, a onda se zaraziti. Tako ćemo biti dugotrajno imuni'

Award of the Berlin Science Prize
Foto: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL
1/3
07.09.2021.
u 10:23

Drosten kao ključ uspješne borbe protiv virusa vidi cijepljenje cijele populacije u zemlji te smatra da je potrebna kvota cijepljenja viša od 90 posto

Mnogi stručnjaci smatraju kako se koronavirusa nikad nećemo riješiti jer virus uvijek iznova mutira, a do zaraze može doći i unatoč cijepljenju. Poznati njemački virolog Christian Drosten ide i korak dalje te navodi kako je infekcija koronavirusom nakon cijepljenja razumna zbog pojave dugotrajnog imuniteta. 

– Otporan imunitet za stanovništvo može se postići samo stalnim kontaktom s koronavirusom – objasnio je Drosten u razgovoru za NDR, prenosi Fenix magazin

Virolog Drosten kaže kako je dobro primiti cjepivo, a onda se zaraziti koronavirusom jer samo tako ćemo, kako navodi, postati dugotrajno imuni, a virus će se pojavljivati svakih nekoliko godina.

– Kao zdrava odrasla osoba koja je dva puta cijepljena protiv virusa mogu preuzeti odgovornost za rizik. Na ostale skupine stanovništva to se, međutim, ne odnosi – kaže Drosten govoreći o riziku od infekcije. 

Ravnatelj Higijenskog centra Bioscientia dr. Georg-Christian Zinn kritizirao je njegovo stajalište. 

– Još nismo imali nikakva istraživanja na tu temu. Znamo iz prošlosti da će infekcija reagirati na cijepljenje i to uglavnom nesvjesno dovodi do poticanja stvaranja antitijela. Prilično je neobično da ljudi to rade svjesno, a mi o tome nemamo podataka – objašnjava dr. Zinn.

Virolog Drosten kao ključ uspješne borbe protiv virusa vidi cijepljenje cijele populacije u zemlji te smatra da je potrebna kvota cijepljenja viša od 90 posto. Prema posljednjim informacijama Instituta Robert Koch (RKI), do sada je samo 61 posto ukupnog stanovništva u Njemačkoj potpuno cijepljeno.

– Njemačkoj će stoga zasigurno na jesen ponovno trebati ograničenje kontakata – procjena je glavnog virologa.

VIDEO Delta nosi dvostruko veći rizik od hospitalizacije

Komentara 30

Avatar GeniKameni
GeniKameni
10:55 07.09.2021.

Ovaj placenicki idiot Drosten je glavni optuzeni u optuznici koju u Njemackoj, ali i u nekim drugim drzavama, podizu dr. Reiner Fuellmich i njegov tim. Zar ovcama glinenog mozga nije jasno... oni vas nagovaraju, podmicuju, i na koncu na perfidan nacin prisiljavaju da se cijepite, i u isto vrijeme hladno porucuju da se unatoc mnogobrojnim ubodima opet mozete zaraziti! I povrh toga, jedan od najvecih kriminalaca danasnjice vam porucuje da bi poslije svih tih "cijepljenja" jos najbolje po vase zdravlje bilo da se zarazite virusom protiv kojeg ste se cijepili!!! To je priznanje da su ta tzv. "cjepiva" neucinkovita, da to i nisu cjepiva, i to je priznanje da ovo nije nikakava pandemija nego PLANDEMIJA, jer jedan od glavnih mafijasa tvrdi da ce poslije zaraze vas imunitet ojacati a ne da ce vas slavni virus ubiti! Oni vec skoro dvije godine utjeruju narodu strah u kosti od tog virusa, i sad tvrde da bi bilo dobro da se zarazite! Svaka vam cast "cijenjeni strucnjaci"! Za ovaj zlocin protiv covjecnosti ce te odgovarati...

DU
Deleted user
10:47 07.09.2021.

Taj je baljezgao prije 13 godina kod one slavno propale svinjske gripe o 80 milijuna mrtvih...

Avatar Apsalar
Apsalar
10:53 07.09.2021.

Je li tim redoslijedom ili može i obrnuto? Hoće sad novi slogan -Misli na sebe. Zarazi se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije