Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U istražnom zatvoru

Poznati detalji sukoba u Imotskom: Sve je krenulo s dobacivanjem djevojci, njen dečko teško je ozlijedio mladića

Ilustracija
Pixabay
19.06.2022.
u 13:15

Jedan muškarac (20) se nalazi u istražnom zatvoru, a drugi (27) je u bolnici s ozlijedama opasnim po život.

Državno odvjetništvo u Splitu potvrdilo je navode da je svađa između dvojice mladića na svadbi u Imotskom počela zbog djevojke. 

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 18. lipnja, nakon prvog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika, donijela rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede iz članka 119. stavak 1. u svezi članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona.

Iz odvjetništva kažu:

- Postoji osnovana sumnja da se okrivljeni 20-godišnjak 17. lipnja oko 19:20 sati, tijekom svadbe u Imotskom, na kojoj je bio gost sa svojom djevojkom; kada je nepoznati muškarac (27) počeo dobacivati njegovoj djevojci i nastavio iako mu je okrivljenik rekao da se odmakne; počeo naguravati s oštećenikom kojega je potom, u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi, udario lijevom nogom u predjelu glave. 

Oštećenik je od udarca pao na tlo udarivši pritom glavom pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede mozga koje su po život opasne.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, predložilo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora na temelju odredbe članka 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku u odnosu na jednog svjedoka, dok u odnosu na druga dva svjedoka te na osnovu iz članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku prijedlog nije prihvatio.

Državno odvjetništvo će uložiti žalbu po primitku pisanog otpravka rješenja suca istrage.

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar Zgubider..
Zgubider..
14:39 19.06.2022.

Ova današnja vijest baca skroz drugačiju sliku na cijeli događaj od one prvotne. Jučer je još glasilo da mu je gledao djevojku, danas službeno priopćenje policije glasi da je dobacivao djevojci. E, to je ona linija preko koje se ne smije prelaziti, i to neovisno jel cura sama ili u društvu svog dečka. Ovaj je tražio vraga, pa ga je i dobio. Samo malo previše…

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
14:38 19.06.2022.

Što je tražio-to je i dobio!!..mislio je da mlađi dečko bude lagan pljen ali se zajebo

ST
Stipan
20:52 19.06.2022.

Ka da je mene pita. Što je mulac tražija to je i dobija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije