Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA 'LIJEK'

Poznanici uzela 5.400 eura za sodu bikarbonu

mobitel
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
12.12.2013.
u 11:00

Varaždinka SMS porukama uvjerila poznanicu da joj može pomoći u liječenju bolesnog supruga, no supruga je sve prijavila policiji

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, podiglo je zbog prevare optužnicu protiv 38-godišnje Varaždinke. Žrtva prevare bila je njezina poznanica kojoj suprug boluje od teške bolesti, vjerojatno raka, a kojoj je beskrupulozna prevarantica uzela 5.400 eura kako bi mu nabavila “lijek”.

Alternativna medicina

Ono što je planirala nabaviti nije bio lijek, već ampule sode bikarbone o kojima je, kaže, čitala na internetu. Naime, kako tvrde neki alternativni portali, sa sodom bikarbonom može se izliječiti rak (naravno na vlastitu odgovornost).

Tako je ova prevarantica preko SMS poruka očajnu suprugu prvo uvjerila kako je ona osoba koja sudjeluje u liječenju njezinog supruga i da mu se nabavom i kupnjom lijeka u obliku ampula može osigurati dodatno efikasno liječenje. Preko SMS poruke joj je zatim ponudila posredovanje za kupnju ampula za iznos od 5.400 eura. Kada je supruga povjerovala u cijelu priču i kazala joj da je spremna platiti koliko traži za nabavu lijeka, prevarantica ju je zatražila da novac stavi u kovertu i ubaci u jedan poštanski sandučić u ulici Baruna Trenka u Varaždinu, što je supruga taj isti dan i učinila.

Na nesreću prevarantice koja je planirala nesretnoj ženi prodati ‘posebnu’ sodu bikarbonu, u njene su ruke pali i ‘posebni’ (čitaj: lažni) novci. Naime, nesretna je žena policiji prijavila kakve joj poruke i ponude šalje neka osoba s nepoznatog broja, a koja, kako je vjerovala, sudjeluje u liječenju njezinog supruga.

Nakon toga je u suradnji s policijom u sandučić ubacila lažni novac, odnosno dvije novčanice od 100 kuna te 36 komada izrezanog papira dimenzija identičnog novčanicama. Policija je pratila hoće li prevarantica uzeti novac i kada ga je uzela, uhićena je zbog kaznenog djela prevare.

Uhvaćena na djelu, prevarantica je sve priznala. Kazala je kako sve planirala od kada je saznala za bolest supruga oštećene, te kako je sve organizirala u namjeri da si pribavi novac.

‘Posebna’ soda bikarbona

Kazala je kako je zaista namjeravala nabaviti ampule sode bikarbone kao lijeka o kojem je čitala na internetu

Vjerojatno je riječ o farmaceutskoj sodi bikarboni bez aluminija koju neki alternativni liječnici preporučaju za liječenje protiv raka na vlastitu odgovornost. Spomenimo i da se takva soda bikarbona može nabaviti u specijaliziranim trgovinama zdravom hranom kod nas i to pola kilograma za 14,90 kuna.

Prevarantica je pak policiji ispričala kako bi tu ‘posebnu’ sodu bikarbonu nabavila u Sloveniji za određeni iznos novca koji bi dobila od oštećenice dok bi ostatak zadržala za sebe. Kaže da ju je na sve to primorala financijska kriza u kojoj se našla.

Komentara 6

DI
duncan_idaho
12:20 12.12.2013.

ova vrsta ljudu je najgori šljam, kojima su cilj prevare ljudi koji boluju od najtežih bolesti

RT
Rollo.Tomasi
12:21 12.12.2013.

Ja bi joj dosudio dan zatvora po ukradenom euru. Pošteno?

Avatar MENSA
MENSA
07:31 13.12.2013.

Soda bikarbona definitivno jest jedan od dokazano učinkovitih lijekova protiv nekih vrsta karcinoma. No očigledno je da je optužena sve napravila na prevarantski način!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije