Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar u hidroelektrani

U Plat su stigli ronioci interventne policije: Potraga za radnicima neće se prekidati ni zbog mraka

požar u Hidroelektrani Dubrovnik
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/9
10.01.2019.
u 19:57

U pripravnosti je i helikopter za hitni medicinski prijevoz ako je netko od radnika ozbiljnije ozlijeđen i zatreba prijevoz do splitskog KBC-a

Najmanje tri osobe ozlijeđene su u eksploziji i požaru u hidroelektrani Plat, a za trojicom radnika se tragalo.

Beživotno tijelo jednog radnika pronađeno je u odvodnom kanalu, a za dvojicom radnika i dalje se traga.

– Na mjestu požara u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu pronađeno je beživotno tijelo jedne muške osobe, čiji identitet u ovom trenutku još nije poznat. Za ostalom dvojicom djelatnika potraga se nastavlja – priopćila je PU dubrovačko-neretvanske županije. .

Radnike vatrogasci i policija još uvijek pokušavaju izvući iz tunela u kojem su ostali zarobljeni nakon izbijanja požara.

 Plat su u večernjim satima stigli ronioci Interventne policije iz Splita.

- Ne znamo hoće li tijekom noći zaroniti, ali potraga se neće prekidati iako je zbog mraka i loših vremenskih uvjeta smanjenog intenziteta. Ne nađemo li ih tijekom noći, ujutro ćemo intenzivirati potragu - rekla je Daliborka Bečić, glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske

– Kod nas su hospitalizirana tri djelatnika hidroelektrane koja su u dobrom općem stanju, oni su urednih vitalnih parametara i po procjeni bit će zadržani na promatranju – izjavio nam je dr. Stjepan Đuričić, pomoćnik ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik.

Od glasnogovornice PU Dubrovačko-neretvanske Daliborke Bečić doznajemo da je policija dojavu o  požaru unutar HE Plat dobila ujutro oko 9.30 sati nakon čega su izašli na teren s ostalim službama, vatrogascima i hitnom medicinskom pomoći.

 

– Policijski službenici još su uvijek je na terenu. O uzrocima i posljedicama požara moći ćemo govoriti tek nakon gašenja i nakon obavljanja očevida – rekla nam je Bečić koja još nije imala informaciju o točnom broju ozlijeđenih.

Navodno je u trenutku izbijanja požara, kojem je prethodila eksplozija, u tunelu dugom 500 metara u kojem se širio požar bilo devet radnika. Trojica su odmah prevezena u dubrovačku bolnicu jer su se nagutala dima, a trojica su navodno bila neozlijeđena. Požar je izbio u tunelu, 200-300 m ispod površine. U potrazi za radnicima ušli su i policajci, opremljeni i obučeni za ovakve intervencije. U potrazi ih je ometao gusti dim. Zapažen je i brod pomorske policije kako pretražuje područje oko hidroelektrane.

U pripravnosti je i helikopter za hitni medicinski prijevoz ako je netko od radnika ozbiljnije ozlijeđen i zatreba prijevoz do splitskog KBC-a

U HEP-u su šokirani tragedijom. Izjavili su da im je prioritet spašavanje njihovih radnika koje još uvijek traje.

Na mjestu nesreće bio je i Silvio Nardelli, načelnik općine Župa dubrovačka.  Pristupna cesta do Hidrocentrale Plat bila je blokirana, a na magistrali je policija regulirala promet.

Požar na imanju Željka Mavrovića:

požar u Hidroelektrani Dubrovnik
1/15
Ključne riječi

Komentara 12

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
12:03 10.01.2019.

I nadajmo se da će i ostala trojica biti ubrzo pronađena i spašena

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:31 10.01.2019.

Hm, svatko tko je ikad bio tamo zna da se u tom tunelu ništa nije mijenjalo od devedesetih. Vrlo bitan objekt sa ulaganjem samo u vanjski okoliš koji se vidi, a ostalo je tako kako je, kao i hotel Ambasador. Svi su probali ukrasti i stavljali zabilježbe, a formalno sve propada i onda su ovakve stvari moguće. Svaka čast ljudima koji se bore za životi za ove ljude koji su nastradali, ali taj dio zemlje je crna rupa koju su držali srbi u bivšoj Jugi, a sada je nedođija turistički interesantna, ali pravno i komunalno zapuštena.

SJ
Sve je uzalud
16:09 10.01.2019.

....svu srecu ljudima koji su nastradali....a krivci su po ministarstvima......takvih crnih tocaka je po Hrvatskoj je bezbroj....križanja....mostovi...kanalizacije...plinovodi...toplovodi...trafostanice...sve je trulo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije