Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SKLADU S PROPISIMA

HDZ: Kratkoročne pozajmice od PPD-a bile su transparentne, uz znanje Tomislava Karamarka

Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
05.07.2016.
u 14:52

"HDZ je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od PPD-a u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a te posve transparentno"

HDZ je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od Prvog plinarskog društva (PPD) u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a, sasvim transparentno i uz znanje bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka, poručio je u utorak HDZ.

– HDZ je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od PPD-a u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i financijskim statutom HDZ-a te posve transparentno, što je svakome dobronamjernom vidljivo iz financijskih izvješća (bilanci, na stavci kratkoročnih pozajmica, konto 2621) – naglašava HDZ u priopćenju.

Podsjeća i da su financijska izvješća svake godine, nakon usvajanja na sjednicama predsjedništva, uredno dostavljana Državnom uredu za reviziju i Financijskoj agenciji te objavljivana u skladu s propisima. Državni ured za reviziju je za 2014. i 2015. godinu dao bezuvjetno mišljenje na poslovanje HDZ-a.

HDZ ističe i da su pozajmice korištene za tekuće redovno financijsko poslovanje stranke, za financiranje izborne promidžbe za izbore za Europski parlament 2014. godine  i predsjedničke izbore 2014./2015. godine te su uzimane uz znanje bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Upozoravaju i javnost da svi oni koji ovih dana pokušavaju uvjeravati novinare da su pozajmice uzimane bez znanja bivšeg predsjednika HDZ-a i bez usvajanja financijskih izvješća na sjednicama Predsjedništva HDZ-a, iznose bezočnu laž, a time zacijelo čine i kazneno djelo.

– Iz ovakvih napada možemo samo sa žaljenjem konstatirati kako očito postoje oni kojima progresivne promjene u HDZ-u nisu po volji, pa na ovaj način pokušavaju zaustaviti te procese. To im neće uspjeti – stoji u priopćenju HDZ-a.

Tjednik Nacional objavio je u najnovijem broju da je vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac prije nekoliko dana od HDZ-a zatražio povrat 4,2 milijuna kuna koje je toj stranci posudio na izravnu molbu tadašnjeg glavnog tajnika stranke Milijana Brkića, danas privremenog čelnika HDZ-a. U tekstu se navodi i neimenovani član HDZ-a koji je izjavio da je Brkić stranku zadužio za taj iznos bez znanja predsjedništva. 

>> HDZ razmišlja trebaju li mu Tepeš i Ćorić na izvanrednim izborima

Komentara 65

AN
Antikamenjar1
16:55 05.07.2016.

Povraća mi se više od ovih bosanskih lopova iz HDZa i njihovih objašnjenja o transparentnosti. Idite u svoju domaju pa tamo kradite. Odvratno i bijedno objašnjenje diplomca Vase iz Klobuka,BiH

TB
taras.buljba
16:23 05.07.2016.

zato je njima trebao mup i uskok a ako podje po zlu tu je ustavni sud

BO
borju
15:30 05.07.2016.

Zbog legalnih pozajmica se hdz treba opravdavati, ovo više nije normalno kakve nebulozne napade na hdz izvodi partija, ali hdz si je sam za ovo kriv jer su dozvolili da lijevi kriminalni krugovi zavladaju medijima i prodaju svoje izopačene konstrukcije i spinove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije