Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz protesta

Konkurencija Plenkoviću: Aleksandar Makovec najavio kandidaturu šefa HDZ-a

plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
05.07.2016.
u 11:15

Počeo je prikupljati potpise za svoju kandidaturu, ali je, kazao je, svjestan kako ih vjerojatno neće skupiti dovoljno

– Svjestan sam da neću uspjeti skupiti dovoljno potpisa, no želio sam kandidaturom izraziti svoj stav da način izbor predsjednika stranke nije u redu jer se unaprijed zna tko će pobijediti. Stvorena je takva klima, i to ne samo u HDZ-u, pa se postavlja pitanje čemu uopće izbori za predsjednike stranaka kad se unaprijed sve zna – kaže Aleksandar Makovec (67) iz Čakovca, koji je najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

Taj vijećnik Skupštine Međimurske županije i bivši HSLS-ov gradonačelnik Čakovca počeo je skupljati potpise u središnjici županijske organizacije HDZ-a u Čakovcu, a poslao je i dopis u središnjicu u Zagrebu. Ne planira, kaže, obilaziti teren i skupljati potpise jer je do predaje kandidature ostalo premalo vremena. – Svaki glas bit će mi drag i bit će znak da nisam jedini koji smatra da način izbora predsjednika nije dobar – ističe Makovec koji kandidaturu vidi kao svojevrsni prosvjed. Makovec je bio član HSLS-a, a u HDZ je ušao prije pet godina.

Za sutra je (u srijedu) presicu sazvao predsjednik međimurske organizacije HDZ-a Darko Horvat, a tema će biti unutarstranački izbori u HDZ-u. Osim njega, govorit će i predsjednici HDZ-a Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije.

>> HDZ razmišlja trebaju li mu Tepeš i Ćorić na izvanrednim izborima

Ključne riječi

Komentara 38

CR
CROLINDA
11:43 05.07.2016.

Laku noć Hrvatska - HDZ nije dorastao nego je odlučio zanijekati ovaj specijalni rat antifa protiv Hrvatske i svega što je Hrvatsko - političarima se preteško dogovoriti i upeti oko spasa temeljnih državnih i nacionalnih interesa a našim dragim hrvatskimskim braniteljima nije bilo teško ni poginuti za Hrvatsku i baš dobro netko već reče da častan čovjek i junak umire samo jednom a rđa i kukavica mrije svaki dan -evo pogledaj samo ove naške antihrvate to jest takozvani samozvani antifašisti kako se oni sami sebe vole usilno zvati oni se osjećaju kao poražena strana u Domovinskom ratu i Hrvatsku ne osjećaju kao domovinu oduvijek i zauvijek kao oslobođenu domovinu nego je samo eto sada za nevolju moraju priznati kao državu i zemlju kao pravnu i zemljopisnu činjenicu pa su patološki organizirano i sustavno udrili specijalni rat protiv nje – udrili na Domovinski rat na branitelje na crkvu na brak i obitelj pa na odgoj djece pa na svaki način iskazivanja hrvatskog domoljublja …………….. kako li će njima biti teško umrijeti jer Hrvatska je eto postala i ostala jest i ostaje i nakon njihove smrti će biti onih koji će se usuđivati mahati hrvatskom zastavom i pjevati domoljubne pjesme i kazivati da smo se u Domovinskom nam obrambenom ratu branili kontra petokrake i zauvijek oslobodili crvenih “ osloboditelja” kako li će njima biti teško umrijeti jer tko će kad njih ne bude “braniti” Hrvatsku od Hrvata i od svega što je hrvatsko

MO
morituriite
11:55 05.07.2016.

Nakon Plenkovića više povratka za hdz neće biti. Nema ama baš nikakve šanse da će stranka preživjeti tog novog Sanadera.

CR
CROLINDA
11:29 05.07.2016.

HDZ je propao impotentan je u ovom antifa- specijalnom ratu nema ni vitamina ni trombocita i nametanjem Plenkovića pokušat će biračima kapitulaciju hrvatske Hrvatske prodat kao modernizaciju uglađenost nešto EU-uljuđeno primjereno sadašnjem vremenu kontra Milanovićevom krkanstvu a zapravo će izboromom uglađenog sina JNA-majora pribjeći političkom hiberniranju ili čak pocrvenjivanju prilagođavanju politici bratstva i jednstva sa štafetoljubnim SDPom i titoljubnim MOSTom za kameleonsko pobližavanje i “ ko nas bre zavadi” politiku neodgovornog nepravednog i nepravičnog zaboravljanja tako da hrvatske rane će i dalje curiti niti ima naznaka da će u skorijoj budućnosti dobiti ispravan tretman – ni rehabilitaciju dostojanstva braniteljske kategorije ni lustraciju ni primjenu EU-rezolucije o jednakoj osudi svih totalitarizama kako nacizma i fašizma tako i komunizma i da se podjednako zabrani javno veličanje njihovih simbola i vođa ni……

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije