Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi problemi

Povjerenstvo: Martina Dalić u sukobu interesa

Martina Dalić i Andrej Plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
13.07.2018.
u 10:33

Na dnevnom je redu, među ostalim, i donošenje odluke u predmetima dužnosnice Martine Dalić, potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta do 14. svibnja 2018.

Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa održava se od 10 sati.

Na dnevnom je redu, među ostalim, i donošenje odluke u predmetima dužnosnice Martine Dalić, potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta do 14. svibnja 2018., a radilo se na utvrđivanju nalazi li se Martina Dalić u sukobu interesa zbog okolnosti da njezin suprug obavlja funkciju člana Uprave Ine te je li u obavljanju dužnosti, sudjelovanjem u procesu donošenja političkih odluka što se tiče otkupa Ine od MOL-a prekršila dužnost.

Povjerenstvo utvrđuje da se Martina Dalić nalazila u sukobu interesa

Martina Dalić u očitovanju je navela da nije mogla ni željela poduzeti aktivnost koja bi utjecala na odluke oko otkupa Ininih dionica,  u vezi s pozicijom na kojoj je njezin suprug.

Naglasila je kako je odluka o otkupu dionica Ine odluka koju su donijeli politički partneri, a ne ona sama. Navela je da je njezin suprug u Upravu Ine imenovan za vrijeme Vlade Zorana Milanovića.

Na dnevnom redu je i donošenje odluke u predmetima dužnosnika Maria Antonića, državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta kao i dužnosnice Marine Lovrić Merzel, zastupnice u Hrvatskom saboru do 28. prosinca 2015. 

Na dnevnom je redu i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu dužnosnika Tomislava Tolušića, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i Franje Lucića, zastupnika u Hrvatskom saboru te zastupnika Veljka Kajtazija, Furia Radina i Ermine Lekaj Prljaskaj, dužnosnice Bernardice Juretić, ministrice socijalne politike i mladih do 19. listopada 2016. i drugih.

Inicijativa Ovršni ustanak ispred Sabora urudžbirala donacije Martini Dalić

Martina Dalić i Andrej Plenković
1/6

 

Komentara 15

BL
bluesbob
11:00 13.07.2018.

Da iii?? Neće joj ni dlaka falit sa ocvale v'đajne..

OB
ObrenM
10:18 13.07.2018.

Nema sanse da postenjakinja bude kaznjena-izjavio Zna se.

GR
grebza
13:10 13.07.2018.

Uuuuuu, sigurno će ju drastično kazniti....... ukorom ili sa 3000 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije