Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrdi povjerenik EK

'Trump je rekao: SAD nikada neće pomoći Europi ako bude napadnuta i napustit će NATO koji je mrtav'

FILE PHOTO: Former U.S. President Trump visits Ireland
Foto: Damien Storan/REUTERS
1/3
10.01.2024.
u 22:56

"Usput, NATO je mrtav, i mi ćemo otići, izaći ćemo iz NATO-a", rekao je Trump, prema dužnosniku Europske unije

Sjedinjene Američke Države nikada neće pomoći Europi ako bude napadnuta i napustit će NATO koji je mrtav, rekao je Donald Trump predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen 2020. dok je još bio predsjednik, tvrdi povjerenik Europske komisije Thierry Breton.

"Morate shvatiti da vam nikada nećemo doći pomoći i podržati vas ako je Europa napadnuta", kazao je navodno Trump tijekom sastanka na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u siječnju 2020., kazao je u srijedu Thierry Breton.

"Usput, NATO je mrtav, i mi ćemo otići, izaći ćemo iz NATO-a", rekao je također Trump, prema dužnosniku Europske unije.

VEZANI ČLANCI:

"I usput, dugujete mi 400 milijardi dolara jer niste platili, vi Nijemci, ono što ste morali platiti za obranu", dodao je Trump, prema Bretonu.

Trump je favorit za republikanskog predsjedničkog kandidata 2024., a ankete predviđaju tijesnu utrku između njega i Joea Bidena na izborima u studenom.

Trumpov stožer nije odmah odgovorio na Reutersov zahtjev za komentarom.

VIDEO Objavljene fotografije prostora gdje je Trump držao povjerljive dokumente

Komentara 23

PI
pinkec
04:47 11.01.2024.

Lako je biti "mirotvorac", ako se agresoru pusti ono što on želi , U ovom slučaju, ako bi Putinu dao Ukrajinu, rat bi istog momenta prestao i bio bi "mir"! Ali takav mir, nije mir, nego tiranija, teror i zločin. Već je rekao, dok je bio predsjednik, da je NATO mrtav i da Trumpova Amerika izlazi iz NATO-a! Njegov glavni problem je taj što ga čeka preko 100-tinu sudskih procesa, optužbi zbog raznoraznog kriminala i utaje poreza.

XX
XXXL
03:33 11.01.2024.

Trump je teški narcisoidni psihopat i radi toga vrlo opasan. Samo oni sličnog kalibra mogu ga podržavati, a svaki donekle normalan čovjek se zgrozi gad čuje ili vidi Donalda. Republikanska stranka se nažalost pretvorila isto tako u hrpu bolesnika i ne shvaćam da već davno nije osnovana alternativna stranka Republikancima.

LI
ListIzPlatane
02:05 11.01.2024.

Ajd ti lijepo skupa sa Bidenom u penziju, uživajte sa svojim unucima i u svojim godinama. Mjesta prepustite mlađima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije