Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Potpuna je dezinformacija kako neće svi radnici ići u mirovinu s 67 godine'

Sindikalni čelnici i članovi Organizacijskog odbora upoznali su lokalne aktiviste sa svim detaljima organizacije i provedbe ove akcije te ih informirati o tome kako se najbolje mogu uključiti u akciju. Mladen Novosel objasnio je kako su vladajućima već objasnili da je zakon koji je izglasan štetan za hrvatske radnike i građane
21. ožujka 2019. u 17:25 13 komentara 972 prikaza
Mladen Novosel
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Inicijativa 67 je previše, koja pokreće prikupljanje potpisa za referendum o izmjenama uvjeta za odlazak u mirovinu, održala je regionalni skup sindikalnih povjerenika i aktivista s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, na kojima su im se pridružili sindikalni čelnici i članovi Organizacijskog odbora Inicijative.

Milan Kujundžić ODLAZAK U MIROVINU Ministar Kujundžić: Sve smo stariji pa bi trebalo pomaknuti dobnu granicu odlaska u mirovinu

Na konferenciji za medije govorili su Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata i Mirela Bojić, glavna tajnica Matice hrvatskih sindikata i nacionalna koordinatorica Inicijative 67 je previše. Nakon konferencije za medije, održao se i regionalni skup sindikalnih povjerenika i aktivista s područja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, na kojemu su zajedno s regionalnim koordinatorima utvrdili lokalni organizacijski kapacitet za prikupljanje potpisa te definirali organizacijske potrebe za uspješno prikupljanje potpisa.

Pogledajte izjave:

Sindikalni čelnici i članovi Organizacijskog odbora upoznali su lokalne aktiviste sa svim detaljima organizacije i provedbe ove akcije te ih informirati o tome kako se najbolje mogu uključiti u akciju. Mladen Novosel objasnio je kako su vladajućima već objasnili da je zakon koji je izglasan štetan za hrvatske radnike i građane.

Sindikati objavili referendumsko pitanje Kada u mirovinu Sindikati objavili referendumsko pitanje i kada kreće prikupljanje potpisa

- Njihovi argumenti nemaju podloge, a idu u pravcu da s ovim zakonom omogućuju sigurne mirovine pa čak i povećanje te da će, ako se izglasa referendum, sve propasti i mi ćemo biti krivci. Sve su to zlonamjerne podvale kojima Vlada RH pokušava demotivirati građane da pristupe potpisivanju argumenata - kazao je Novosel.

Vlada, tvrdi, nije razmišljala o umirovljeniku već samo o državnom proračunu i o Europskoj komisiji. Prijedlozi s kojima će oni izaći jest da radnici rade do 65. godine u uvjetima koji su donekle prihvatljivi.

- Potpuna je demagogija i dezinformacija ministra Pavića kako neće svi radnici ići u mirovinu sa 67 godine, već će mnogi ići sa 60 i 41 godinom staža. To je nemoguće u narednih 30-ak godina, nitko neće imati te uvijete - zaključio je Novosel. Potpisivanje će se održati diljem Hrvatske, a zbog strogih pravila vezanih uz referendum, cilj im je skupiti daleko veći broj potpisa od potrebnog broja.

Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
 • ing-12345:

  Svim moramo potpisati za ovaj referendum. Ovo je referendum protiv HDZ-a, SDP-a, HNS.a, IDS-a, Glasa, HSS i ostalih štetočina koji nas uništavaju.

 • Avatar southman
  southman:

  Tko ne želi raditi do 67 otići će u npr. Njemačku i tamo lijepo raditi do 69.

 • karlodrago:

  Ovi Hrvatski sindikalisti su jako ugroženi i puno jezikom rade pa bi trebali imati benificirani radni staž .Jadan je onaj koga oni štite.