Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oroslavje

Potpore za razvoj, zadržavanje ljudi i nova zapošljavanja

Oroslavje
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/4
15.10.2014.
u 13:17

Kroz program Ministarstva gospodarstva zagorske tvrtke dobile su 13 milijuna kuna, a zamjenik ministra Leverić najavio je da će u 2015. za gospodarstvo biti i više novca

Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva obišao je jučer dvije uspješne tvrtke na području grada Oroslavja - Orometal i AquafilCRO. Naime, 13 zagorskih tvrtki je kroz operativni program Ministarstva za ulaganje u proizvodnju i opremu u ovoj godini dobile ukupno 12,758.000 kuna, i to iznose od 300 tisuća do dva milijuna kuna.

Vizije i programi

- Time dokazujemo da naše tvrtke imaju vizije i projekte, a u Ministarstvu je to prepoznato - rekao je Anđelko Ferek - Jambrek, zamjenik župana za gospodarstvo te istaknuo kako izvoz raste od 11,8 posto, a ono što je najbitnije je to da nezaposlenost pada.

Zamjenik ministra Leverić pohvalio je angažman tvrtki, glede operativnog programa kroz kojeg je deset posto, od ukupno 130 milijuna kuna, odnosno 13 milijuna došlo u ovu županiju i to za poboljšanje proizvodnih procesa, zapošljavanje i zadržavanje postojeće zaposlenosti. Najavio je pritom kako će u novom programu za 2015. godinu novca biti još više.

Orometal se bavi proizvodnjom energetske i procesne opreme, izrađuju parne kotlove za domaće, europsko, ali i svjetsko tržište.

Primjer stranog ulaganja

- Zadnji posao bio je vrijedan 3,5 milijuna eura. Na međunarodnom natječaju dobili smo posao da isporučimo opremu za toplanu u Banja Luci. Zapošljavamo stotinjak radnika i isplaćujemo plaće - rekao je direktor Dragutin Družinec.

- AquafilCRO u Oroslavju također je primjer dobrog poslovanja stranih investitora - zaključio je Leverić.

Komentara 1

ZA
zagorec2012
07:12 16.10.2014.

sve je to lopovluk. javno objavite koja tvtrka je koliko love dobila i koji su njihovi poslovni planovi...naravno to nećemo nikad vidjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije