Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za referendum

Potpisi protiv dvojezičnosti u Vukovaru skupljaju se i u V. Gorici

Željko Makek
Foto: KRKA
14.11.2013.
u 19:00

Prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma počinje u nedjelju, 17. studenoga, i traje do 1. prosinca.

Građanska inicijativa stožera za obranu hrvatskog Vukovara i u Velikoj Gorici organizira akciju prikupljanja potpisa za raspisivanje Referenduma protiv dvojezičnosti u Vukovaru. Koordinator potpisivanja peticije ispred braniteljskih udruga grada Velike Gorice je 80-postotni invalid Domovinskog rata Željko Makek, donose Kronike Velike Gorice.

Cilj je referenduma osigurati izmjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina kojim bi nacionalna manjina imala pravo na službenu uporabu jezika i pisma samo u slučaju da čini najmanje polovinu stanovništva jedinice lokalne samouprave. Naime, prema postojećem Ustavnom zakonu, dvojezičnost je moguća ako nacionalna manjina čini 30 posto populacije, a što je slučaj i u Vukovaru.

Prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma počinje u nedjelju, 17. studenoga, i traje do 1. prosinca. Za raspisivanje Referenduma potrebno je 470 tisuća potpisa.

– Potpisivanje će u Velikoj Gorici biti organizirano od 8 do 17 sati ispred Konzuma, na Trgu Stjepana Radića, ispred Zagrebačke banke, pokraj tržnice te na području 45 mjesnih odbora. Vikendom će potpisivanje biti moguće i ispred robne kuće, kao i ispred svih triju gradskih crkava, a petkom i na sajmištu – kaže Makek.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Srpski DS: Slobodna upotreba ćirilice u RH dio je identiteta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije