Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HORMUŠKI TJESNAC

Posada zaplijenjenog tankera je dobro, ali ne zna se kada će biti pušteni

Foto: Handout/Reuters/Pixsell
24.07.2019.
u 11:12

Direktor kompanije Erik Hanell izrazio je nadu da je taj kontakt s posadom "prvi znak da će uskoro biti dodatnog pozitivnog napretka od iranskih vlasti".

Svih 23 članova posade tankera pod britanskom zastavom koji je Iran zaplijenio prošli tjedan u Hormuškom tjesnacu su dobro i na sigurnom, objavio je švedski vlasnik broda Stena Bulk u srijedu, nakon razgovora s njima.

Iran je u subotu objavio da je zaplijenio brod Stena Impero jer se sudario s ribarskim brodom. Stena Bulk tvrdi da nije dobila nikakve dokaze o sudaru. 

"Sinoć smo imali smo izravan telefonski kontakt s ljudima s broda i oni su svi dobro i zdravi su te imaju dobru suradnju s Irancima na brodu", kazao je glasnogovornik tvrtke Pat Adamson

Direktor kompanije Erik Hanell izrazio je nadu da je taj kontakt s posadom "prvi znak da će uskoro biti dodatnog pozitivnog napretka od iranskih vlasti". 

Velika Britanija je zapljenu proglasila piratskim činom, a u ponedjeljak je pozvala na morsku misiju predvođenu Europom kako bi se osigurao siguran prolaz kroz tjesnac, strateški važan za prijevoz svjetske nafte

Adamson je otkrio da će Stena Bulk pokušati dovesti nekoga na brod kako bi provjerili stanje posade, no i da ne zna kad bi se oni mogli vratiti kući. 

"Nismo dobili nikakav izravan odgovor iranskih vlasti oko posjeta brodu, ali se nadamo da ćemo ga uskoro imati", rekao je i dodao kako imaju podršku međunarodnih vlada i veleposlanstava. 

 

VIDEO Poslušajte snimku razgovora prije otmice britanskog tankera:

Komentara 6

VJ
vjaceslav
21:03 24.07.2019.

nadam se da iran ne će popustiti i da će rat između njega i sjedinjenih država, koji je ionako neizbježan, početi što prije. što se mene tiče, navijam za sjedinjene države

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije