Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
El Chapo

Uhvaćen najmoćniji meksički narkobos. U srpnju je spektakularno pobjegao iz zatvora

Guzman El Chapo
Foto: Reuters/PIXSELL
08.01.2016.
u 20:45

Guzman je posramio meksičke vlasti svojim srpanjskim spektakularnim bijegom kroz tunel prokopan iz strogo čuvanog zatvora Altiplano.

Najmoćniji meksički narkobos Joaquin Guzman i šef kartela Sinaloa, poznatiji pod nadimkom El Chapo, ponovno je danas uhvaćen nakon spektakularnog bijega iz strogo čuvanog zatvora u srpnju, izvijestio je meksički predsjednik, piše Guardian.

"Misija je izvršena. Imamo ga. Želim izvijestiti meksički narod da je Joaquín Guzmán Loera uhvaćen", napisao je na Twitteru meksički predsjednik Enrique Peña Nieto. AP piše da je Guzman uhvaćen nakon pucnjave s meksičkim marincima u gradu Los Mochis. Pet osoba je poginulo, a jedan je marinac ranjen u sukobu. 

Ranije je meksička mornarica objavila da su, nakon dojave, krenuli u pretragu kuće iz koje je zapucano na njih. Pet osumnjičenika je ubijeno, a šestero je uhićeno. Ozlijeđenom vojniku život nije u opasnosti. Zaplijenili su dva oklopna vozila, osam pušaka, pištolj i raketni bacač. Meksička vlada ponudila je nagradu od 3.8 milijuna dolara za informaciju koja bi dovela do narkobosa. Guzman je posramio meksičke vlasti svojim srpanjskim spektakularnim bijegom kroz tunel prokopan iz strogo čuvanog zatvora Altiplano.

>>El Chapo prijeti Islamskoj državi: Moji ljudi će vas uništiti

>>Strogo čuvani zatvor? Narkobos pobjegao kroz 1,5 km dug tunel s ventilacijom

Komentara 2

RT
ribaric.tomislav
14:29 09.01.2016.

svaka mu cast ,kad njim je uspijo zbrisat,bude on opet,palac gore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije