Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TISUĆE ZAHTJEVA

Pomoć prve zatražile male tvrtke s približno četiri zaposlena radnika

Koronavirus u Zagrebu
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/2
25.03.2020.
u 12:28

Proizlazi da će za državnom intervencijom posegnuti svaki drugi zaposleni radnik u privatnom sektoru.

U srijedu do 11 sati potpore za isplatu minimalne plaće zatražilo je preko online aplikacije Zavoda za zapošljavanje 17632 tvrtki za 75.353 radnika.

Povrh toga stiglo je i nekoliko tisuća zahtjeva preko maila, a pristižu i poštom. Iz toga proizlazi da potpore i pomoć države za isplatu plaće - minimalnih 3250 kuna - traže mali poslodavci koji u prosjeku zapošljavaju oko četiri radnika!

Prve isplate očekuju se u četvrtak, a zasad je novac osiguran za tri mjesečne plaće te se očekuje da će pomoć zatražiti tvrtke koje zapošljavaju oko 600.000 radnika.

Proizlazi da će za državnom intervencijom posegnuti svaki drugi zaposleni radnik u privatnom sektoru.  

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neidemdalje
neidemdalje
12:34 25.03.2020.

vidjet će te pravu sliku u prvom tjednu travnja jer je većina poduzetnika koji su već podijelili otkaze dala ljudima da iskoriste eventualni lanjski godišnji i dio novog u sprečavanju tužbi tako da će se na biro za zapošljavanje početi javljati iza 1. travnja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije