Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže pojašnjenje

Sindikat policije: Ministre, hoće li se smanjivati plaće i liječnicima, policajcima, vatrogascima?

Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
24.03.2020.
u 09:49

Ministar Horvat je, naime, u Dnevniku Nove TV u ponedjeljak kazao kako će se, ako bude potrebe, smanjivati plaće javnim službama, što je diglo na noge sindikaliste

Sindikat policije Hrvatske reagirao je na izjavu ministra gospodarstva Darka Horvata o najavi mogućeg smanjenja plaća u javnim službama, odnosno zatražio je od njega pojašnjenje. Ministar je, naime, u Dnevniku Nove TV u ponedjeljak kazao kako će se, ako bude potrebe, smanjivati plaće javnim službama.

- S obzirom na navedeno, konkretno nas zanima da li su time obuhvaćeni liječnici, zdravstveno osoblje, policajci i zaposlenici MUP-a, carinici, pravosudni policajci, vatrogasci i svi koji se u ovim najtežim trenucima brinu za sigurnost našig građana - stoji u dopisu upućenom Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, a kojeg potpisuje predsjednik SPH Dubravko Jagić te se dodaje:

- Zahtijevamo da nam date odgovor temeljem čega plasirate takve izjave i po čijem nalogu. Molimo da nas o poduzetom izvijestite pisanim putem u zakonskom roku.

Video - Policijska kontrola na naplatnim kućicama u Karlovcu

 

Komentara 1

Avatar Jopa
Jopa
11:03 24.03.2020.

Plaće treba realno i pravedno ujednačiti po koeficijentima zbog loših poteza u prošlosti. Ali počnu li sada ovakve priče, javiti će se puno više onih koji misle da se i njima ne treba smanjivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije