Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĆETIRI NALETA TIJEKOM VIKENDA

Policija upozorila u kojem slučaju ćete odgovarati ako naletite na divlju životinju

Delnice: Jeleni lopatari u park šumi Japlenski vrh
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
04.03.2024.
u 15:43

PU istarska pozvala je vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Na području Istre tijekom proteklog vikenda evidentirana su četiri naleta na divljač, navodi se u priopćenju kojeg je objavila PU istarska u kojem se nalazi i upozorenje vozačima. "Prvi slučaj evidentiran je 1. ožujka oko 8 sati nedaleko mjesta Vozilići, kada je 43-godišnjakinja automobilom, pulske registracijske oznake, naletjela na čaglja koji je nakon udara u automobil uginuo.

Potom je 2. ožujka oko 18.30 sati u mjestu Farini kraj Višnjana 25-godišnjak automobilom, koprivničke registracijske oznake, naletio na srnu koja je uginula. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo. Istog dana oko 19.40 sati u mjestu Đuba 28-godišnjak je automobilom, pulske registracijske oznake, udario u divlju svinju koja se nakon udara u automobil udaljila. Posljednji slučaj evidentiran je 3. ožujka oko 23.15 sati u mjestu Srnegla kraj Buzeta, kada je 42-godišnjakinja automobilom, pulske registracijske oznake, udarila u zeca koji je uginuo", navodi se u priopćenju.

PU istarska upozorila je vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.  "Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja", stoji u priopćenju.

VIDEO: Ukrali joj skupi bicikl, sad ima neočekivanu ponudu lopovu: 'Nemam kako ići na posao...'

Komentara 1

HO
homofobic
20:24 04.03.2024.

Drzava u kojoj zivim registries godisnje desetak tisuca naleta na divljac - pretezno srnecu i to se registrira iskljucivo radi nadoknade stete na vozilu vlasniku vozila ukoliko ima osiguranje koje to pokriva.Zeceve, sove, jastrebove, kojote i skunkove nitko niti nee promjecije jer ne uzrokuju stetu. Ministarstvo divljaci, ribolova i prirodnih bogatstava ni u kome slucaju nema odgovornosti za stetu u sudaru s divljaci. Prometni znakovi upozorenja postoje ali nitko ne moze predvidjeti gdje i kada ce srna iskociti pred vozilo tako da nema niti krivnje vozaca. Ovo sto netko u vjestima navodi i zeceve je gotovo komicno jer kod nas u gradu dnevno strada desetine kunica i vjeverica pod kotacima vozila. Jedino se pitam zasto stati sa zecevima ako mozemo registrirati i manje zivotinje kao za be, puzeve i gliste. Nikako ne vidim kako policija moze doci na ideju optuzivati vozace za nalet na divljac. U naselju obiteljskih kuca gdje je brzina ogranicena na 40km/sat je gotovo nemoguce izbjeci nalet a na brzim cestama je zaista nemoguce. Osobno sam iskusio sudar sa srnecom divljaci dva puta jednom pri brainiac od oko 120km/sat i jednom pri manje od 20 i oba slucaja su bila nemoguca izbjeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije