Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija kod Ludbrega

Policija: Djeca nisu bila vezana, a nije bilo ni autosjedalice; Gradonačelnik: Da je bilo rampe, nesreća se ne bi dogodila

Bolfan: Potpuno uništen automobil u kojem su poginuli žena i dvoje djece
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
15.09.2022.
u 21:08

Dječak (4) i majka (27) preminuli su na mjestu, potvrdila je ranije PU varaždinska, dok je u Općoj bolnici Koprivnica kasnije ozljedama podlegla 4-godišnja djevojčica

U teškoj nesreći koja se dogodila danas na pružnom prijelazu kod Ludbrega smrtno je stradalo dvoje djece, kao i 27-godišnjakinja koja je upravljala vozilom, dok je suvozač ozlijeđen te se nalazi u bolnici. 

Voditelj poslova Prometne policije PU varaždinske Danijel Posavec kazao je kako je do nesreće došlo isključivo ljudskom greškom. 

- Približavajući se nezaštićenom željezničko-cestovnom prijelazu koji je osiguran samo prometnom signalizacijom, odnosno prometnim znakom obaveznog zasutavljanja i Andrijinim križem, vozačica se nije zaustavila, nije provjerila nailazi li prugom vlak ili neko drugo vozilo i u tom trenutku došlo je do naleta putničkog vlaka na osobno vozilo - ispričao je za Dnevnik.hr.

Vozačica nije bila iskusna, dodaje, a vozačka dozvola izdana joj je prvi put prije tri mjeseca. 

- Možemo reći da je i to možda jedan od uzroka nastanka prometne nesreće, ali u svakom slučaju moramo se zapitati što bi bilo da su vozačica, suvozač i djeca bili vezani u vozilu. Da su se propisno prevozili, vjerojatno posljedice ne bi bile tako fatalne - komentirao je Posavec te dodao kako u vozilu nije bilo ni autosjedalica. 

U takvim uvjetima posljedice ovakvog događaja ne mogu biti drugačije, kazao je voditelj, a poručio je i svim sudionicima prometa da brinu o djeci i da im ne dopuštaju da se voze bez autosjedalica i nezavezani. 

>> VIDEO Poginuli majka, sin i nećakinja, mještani upozoravaju: 'Bilo je samo pitanje dana kad će se dogoditi tragedija'

 

Dječak (4) i majka (27) preminuli su na mjestu, potvrdila je ranije PU varaždinska, dok je u Općoj bolnici Koprivnica kasnije ozljedama podlegla 4-godišnja djevojčica, nećakinja vozačice. 

- Ovo je zaista velika tragedija, pogodila je sve koji ovdje žive. Naši vatrogasci teško su proživjeli cijelu ovu tragediju i traumu koja se nije trebala dogoditi - rekao je za RTL gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Na pitanje treba li postaviti rampu na sve pružne prijelaze i je li to moguće napraviti, Bilić odgovara potvrdno.

- U Ludbregu na šest pružnih prijelaza, na četiri postoje rampe. Da je i na ovom postojala rampa, sigurno se ovo ne bi dogodilo. Mi pokušavamo inzistirati da HŽ infrastruktura uredi sve pružne prijelaze, ne samo u Ludbregu, nego i u Hrvatskoj, da se ne događaju ovakve tragedije i da mladi na nestaju na ovakav način - kaže.

Ključne riječi

Komentara 7

VZ
vzzzbx
22:02 15.09.2022.

Zakoni ne vrijede za njih, bas ni jedni? Eto zakoni fizike vrijede.....

EX
Exar89
22:56 15.09.2022.

Da je vozačica stala na znaku stop ili da su barem svi bili vezani kako spada... Svaki put kad se vozim Uberom na stražnjem sjedalu vozač se čudi što se vežem. Eto, to je jedan od razloga zašto toliko ljudi nepotrebno umire na cestama.

HA
HERCEGOVA@AC
22:13 15.09.2022.

Znam da mi je IQ negativan (u minusu), ali kako, da vozim djecu i da ne stanem ispred pruge?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije