Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promet u prekidu

Strašna tragedija kod Ludbrega: U naletu vlaka na auto poginuli žena i dvoje djece (4), jedan muškarac u bolnici

Bolfan: Žena i dvije četverogodišnjakinje poginuli u naletu vlaka na automobil
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
15.09.2022.
u 12:06

U naletu vlaka na automobil ukupno je poginulo troje ljudi, mlada žena i dvoje djece u dobi od četiri godine

Strašna tragedija dogodila se jutros kod Ludbrega. U naletu putničkog vlaka na osobni automobil u Bolfanu u Varaždinskoj županiji danas u 9.30 sati poginulo je četverogodišnje dijete i žena (27). Drugo dijete, također staro četiri godine, preminulo je u bolnici.

Prema informacijama lokalnih medija, poginuli su majka, kćer i nećak iz Karlovca Ludbreškog. Vozač je u bolnici. Taj željezničko-cestovni prijelaz nema branike ili polubranike, već je ispred njega postavljen znak "Andrijin križ".

- Bilo je samio pitanje dana kad će se dogoditi neka tragedija - kazala je jedna mještanka.

Pamte nesreću iz svibnja 2019., kad je na prijelazu lokalne ceste preko željezničke pruge također došlo je do naleta putničkog vlaka na osobno vozilo. Policija je tada izvijestila da je vozačica stara 55 godina vozila u smjeru Svetog Petra i dolaskom na prijelaz ceste preko željezničke pruge na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa, kao ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, propustila je zaustaviti se ispred prijelaza, pa je na automobil naletio putnički vlak. Nakon udara, vozačica se udaljila u nepoznatom smjeru, no pronađena je naknadno. Tada ozlijeđenih osoba nije bilo.

O teškoj nesreći oglasila se i policija.

 - Danas u 9.30 sati, na željezničko-cestovnom prijelazu u Bolfanu u naletu vlaka na osobno vozilo smrtno su stradale tri osobe. Kako je dosad utvrđeno, 27-godišnja žena upravljala je osobnim vozilom iz smjera Svetog Petra. Dolaskom do navedenog prijelaza, koji nije označen svjetlosno-zvučnom signalizacijom niti zaštićen polubranicima ili branicima, nije se zaustavila ispred istog i uvjerila da prugom ne nailazi vlak. Zbog toga je u njezino vozilo, udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica – Varaždin. U naletu je smrtno stradala vozačica osobnog vozila te četverogodišnji dječak, putnik iz vozila. Dvoje putnika, muškarac starosti 28 godina i četverogodišnja djevojčica su tom prilikom ozlijeđeni i prevezeni u Opću bolnicu Koprivnica. Djevojčica je nažalost, od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, preminula u spomenutoj bolnici u 10.35 sati - navode u policiji. 

Ravnatelj bolnice Mate Devčić izjavio je za HRT da se četverogodišnjakinju reanimacijom pokušalo spasiti tijekom prijevoza do bolnice. Pokušaj oživljavanja nastavljen je i u prostorijama bolnice, ali unatoč trudu liječnika umrla je u 10. 30 sati, kazao je Devčić i dodao kako je djevojčica jedina osoba koja je iz Bolfana dovezena u tu bolnicu. 

Do nesreće je došlo na željezničko-cestovnom prijelazu u selu Bolfan kod Ludbrega. Riječ je o putničkom vlaku koji prometuje na relaciji Koprivnica – Varaždin. Željeznički promet je u prekidu.
 



 
Ključne riječi

Komentara 8

PV
prcko.vita
12:03 15.09.2022.

Ne može vlak naletjeti na auto, nego je auto naletjelo na vlak. Zašto nigdje nema informacije gdje je vozač automobila dobio vozačku dozvolu, na koji način, i koliko je imao čega u krvi dok je upravljao osobnim vozilom, i na kraju, kako uspjeva od socijalne pomoći imati i automobil? Zašto se nekada pišu imena i prezimena i svaki detalj, a nekada nema ni imena i prezimena... a kao fol, svi smo pred zakonom isti, moš mislit. Na kraju, naravno da mi žao svake nastradale osobe. Dok bude razlika u kulturama, i dok ne budemo svi isti pred zakonom, biti će ovakvih tragedija još.

NE
neutrin0
11:47 15.09.2022.

Naravno, opet će biti kriva osoba koja je prelazila pružni prijelaz... sad druga stvar što je tamo trebao biti podvožnjak ili nadvožnjak ili što se HŽ morao pobrinuti da ga poboljša. U HŽ (ne)radnici su tu samo da im sjeda masna plaća koju sišu iz državnog budžeta.

ND
Necijepljeni degenerik
12:05 15.09.2022.

Ministar Butković će iza sebe ostaviti više mrtvih od Putina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije