Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga ua osumnjičenima

Policija o napadu na mladiće u Vukovaru: Imamo saznanja o napadačima

Napad u Vukovaru
Snimio čitatelj
16.05.2020.
u 18:13

Dosadašnje istraživanje ovog događaja ne izostavlja mogućnost da je napad motiviran suprotnim navijačkim stajalištima, no dok ne dovršimo istraživanje u potpunosti, takav podatak, kao i činjenice o motivima napada, ne možemo nedvojbeno potvrditi, kažu iz policije

Policija se oglasila oko napada na dvojicu Vukovaraca koji se dogodio u četvrtak oko podne. Podsjetimo, skupina od više osoba napala ih je u središtu grada pri čemu je jedan od napadnutih zadobio i lakše tjelesne ozljede. Policija je kasnije pronašla kombi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka. Kako se priča po Vukovaru, što policija nije željela potvrditi, dvojica napadnutih mladića su srpske nacionalnosti

Kako kažu iz policije slijedom novih informacija i iskazane potrebe da upoznaju javnost o tijeku događaja u kojem je više osoba tjelesno napalo dvojicu Vukovaraca, poslali su priopćenje.

"Policija je odmah započela sa opsežnim kriminalističkim istraživanjem u okviru kojeg smo obavili više obavijesnih razgovora, sa oštećenicima i osobama za koje pretpostavljamo da bi mogle imati informacije o događaju.

Video: Napad u Vukovaru

Izvršili smo uvid u video nadzor kod više korisnika te infotmatičke usluge, a koji slikovnim zapisom djelomično pokrivaju uže i šire mjesto događaja. Uvid nam je omogućio spoznaju o bitnim detaljima ovog događaja. Kriminalističkim istraživanjem do sada smo identificirali vozilo kojim su se napadači koristili te smo izvršili i pretragu tog vozila, pri čemu smo pronašli predmete povezive sa događajem.

Također smo izvršili pretragu doma i drugih prostorija na jednoj adresi u Vukovaru. Policija je prikupljenim saznanjima došla do određenih spoznaja o mogućim napadačima, pa u suradnji sa drugim Policijskim upravama Republike Hrvatske, intenzivno tragamo za pojedinim osobama koje sumnjičimo za napad.

S obzirom na objave medija u javnom prostoru smatramo potrebitim konstatirati i činjenicu da dosadašnje istraživanje ovog događaja ne izostavlja mogućnost da je napad motiviran suprotnim navijačkim stajalištima, no dok ne dovršimo istraživanje u potpunosti, takav podatak, kao i činjenice o motivima napada, ne možemo nedvojbeno potvrditi", kažu iz policije.

Ključne riječi

Komentara 3

ČV
čača vrati se
21:06 16.05.2020.

imena da ih nagradimo

NL
ne__lupetaj
07:49 17.05.2020.

Kad su napadaci Srbi na hrvate onda je to napad po nacionaloj osnovi, a kad su napadaci hrvati na Srbe, onda je to napad po navijackoj osnovi. Mrznja kao hobi i dvostruki arsini su osnova hrvatske politike.

KA
Kamera
11:43 18.05.2020.

Dečki su izazivali i popili zasluženo. Samo kod nas se stvara drama od dječije tučnjave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije