Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ZGROZIO HRVATSKU

Otkriveni detalji slučaja iz Kaštela: Tražili da im donese 2000 kn pa se iživljavali nad njim

Tukli mladića zbog duga
Foto: Screenshot
1/10
31.08.2020.
u 12:42

Snimka iz Kaštela izazvala je brojne reakcije i osude u Splitu, ali i drugdje u Hrvatskoj

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 19-godišnjakom i maloljetnikom koje su uhitili jučer nakon što je na internetu objavljena snimka njihovog brutalnog iživljavanja nad nemoćnim mladićem.

Sumnjaju kako su 22. kolovoza 2020. godine na području Kaštel Štafilića s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19-godišnjaka tražili da im donese dvije tisuće kuna. Tijekom događaja fizički su ga napadali, udarajući ga po tijelu i glavi.

"Nadalje, u cilju podmirenja navodnog duga, 19-godišnjak je 23. kolovoza 2020. godine, maloljetniku predao i motor, koji mu je poslije vratio, navodeći mu kako više nema dugova" naveli su u PU Splitsko-dalmatinskoj.

Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć, a slučaj je dospio u javnost jer su brutalno iživljavanje gledali i snimali još dvojica mladića. Snimka je završila na internetu.

Također, policija je priopćila kako je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata, oštećenom prodavali marihuanu.

Sumnja se da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela iznude i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje ovog događaja i nadalje se nastavlja.

Snimka koja je šokirala Hrvatsku izazvala je brojne reakcije i osude u Splitu, ali i drugdje u Hrvatskoj. Reagirao je i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji je rekao da je svako nasilje neprihvatljivo, a ovo iživljavanje i snimanje je ispod svake civilizacijske i ljudske razine. Oglasio se Županijski odbor Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

-Ovim putem želimo istaknuti kako počinitelji gnjusnog napada na mladića u Kaštelima nisu članovi Mladeži HDZ-a kako se navodi u pojedinim napisima i komentarima. Nasilje u cjelini, a posebno kada je usmjereno prema nekome tko je slabiji ili ranjiv ili kada se koristi za iznudu ozbiljan je problem koji u fokus javnosti dođe prekasno. Samo preventivnim djelovanjem cijelog društva, zajedno sa stručnim službama i institucijama možemo odgovoriti na taj strašan problem. U ovom trenutku najvažnije je pomoći žrtvi i pokazati kako nije sam te se s tim u cilju svi pojedinačno stavljamo na raspolaganje – poručili su iz Mladeži HDZ-a.

Komentara 26

Avatar nosac
nosac
12:42 31.08.2020.

da ih se nije snimilo ne bi se desilo ništa, policija je imala prijavu već tjedan dana

RO
roland
12:57 31.08.2020.

Ovaj dugokosi je već pretučen i leži sa slomljenom rukom. On je od zlostavljača, preko noći postao žrtva s teškom tjelesnom ozljedom. Ako institucije promptno ne odrade svoj posao, odraditće ga ulica. To je uostalom Zavadlavov poučak.

PR
pravednik2
12:47 31.08.2020.

Jaki su strašno. Mogli su i slabijeg izabrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije