Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAK obavještava

Pojačan promet na svim pravcima, zbog nesreća zatvoreno nekoliko prometnica

Zagreb: Velike gužve na naplatnoj postaji Lučko na izlasku iz grada
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.04.2023.
u 21:54

Dan su obilježile prometne nesreće zbog kojih su se stvorile kilometarske kolone. Stanje se do 21 sat popravilo, ali zbog promete nesreće i dalje je zatvoren promet na Aleji Bologne prema Podsusedu

Prekinut je promet na Aleji Bologne između Zaprešića i Zagreba od čvora Jarek prema Podsusedu, zbog prometne nesreće. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog prometne nesreće između čvorova Novska i Okučani u smjeru Bregane, stvorila se kolona duga oko 10 km, ali se promet iza 21 sat stabilizirao. Zbog prometne nesreće prekinut je i promet Jadranskom magistralom (DC8) u Makarskoj, a zbog isključivanja teretnih vozila zatvorena je vozna traka između čvorova Začretje i Krapina u smjeru Macelja. Posljednji je dan blagdana i produženog vikenda stoga je vrlo gust promet na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i Rijeka-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije te na većini graničnih prijelaza s BiH. Povremeno se vozi u kolonama uz zastoje. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac na dionici Zagrebačke obilaznice između čvora Jakuševec-čvora Kosnica u smjeru Lipovca i dionici naplatna postaja Zagreb istok-čvor Križ u smjeru Lipovca započinju u utorak veliki radovi. Zbog kompleksnosti radova i gustoće prometa promet će na na tom dijelu autoceste A3 za vrijeme trajanja radova biti otežan, očekuju se kolone i zastoji pa HAC preporučuje vozačima da koriste alternativne pravce. Radovi bi trebali biti završeni u roku 50 odnosno 90 dana, navodi HAC.

Stanje na granicama

Na više graničnih prijelaza sa BiH čeka se više sati. Pri ulazu u RH na GP Stara Gradiška i Jasenovac čeka se po 2 sata. Na GP Dvor, Maljevac, Bogovolja, i Svilaj čeka se oko sat vremena. Kod Županje promet je otežan samo za teretna vozila koja čekaju po 2 sata. Pri izlazu iz zemlje nema zastoja. Na prijelazu Bajakovo i Ilok nema zastoja prilikom ulaza u RH za osobna vozila, ali teretna čekaju po nekoliko sati. Kod izlaska zastoja nema. Uz to na mostu GP Pribanjci-Vinica (Slovenija) na državnoj cesti DC204 u mjestu Pribanjci zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. Na GP Svilaj zbog ograničenja na BIH strani uz robe koje podliježu inspekcijskim službama, do daljnjeg neće moći prometovati robe koje podliježu trošarini. GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Gunja zbog nestabilnosti mosta zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse.

VIDEO: Milanović: Plenković u NATO-u? On živi za to da se negdje preparkira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije