Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatna ideja

Pogledajte tu liticu! Turisti željeli skratiti put do automobila pa zapeli, spasio ih HGSS

Spašavanje s litice, HGSS
Foto: HGSS Makarska
1/7
08.09.2022.
u 09:33

Pripadnici HGSS-a Makarska u srijedu oko 17.23 primili su poziv strane turističke agencije. Naime, gosti, strani državljani, želeći skratiti put od plaže prema glavnoj prometnici, zapeli su na litici iznad plaže na Nuglu.

Pripadnici HGSS-a, nažalost, već su navikli na brojne neobične avanture koje ljudima padnu na pamet. Njima ne preostaje drugo nego izložiti svoje živote opasnosti i krenuti u spašavanje

Tako je bilo i u srijedu poslijepodne kada su pripadnici HGSS-a Makarska oko 17.23 primili poziv strane turističke agencije. Naime, gosti, strani državljani, želeći skratiti put od plaže prema glavnoj prometnici, zapeli su na litici iznad plaže na Nuglu

Odmah po dojavi na teren je izašlo pet spašavatelja, od kojih su trojica pristupila spuštanju turista niz 25-metarsku liticu, dok su dvojica organizirala pristup s mora. Unesrećeni su zatečeni dehidrirani i u stanju šoka te su nakon zbrinjavanja spušteni uz pomoć užeta do najbliže pozicije odakle ih je preuzela ekipa s privatnim plovilom te ih transportirala do lučice u Tučepima. Dalje su transportirani do hotela u kojem su smješteni.

''Ovim putem zahvaljujemo prijateljima naše Službe koji uvijek nesebično stavljaju na raspolaganje svoje resurse HGSS-u'', pišu na Facebook stranici HGSS-a Makarska.

Video: Dolazak Erdoğana: Nevjerojatna gužva pred hotelom Sheraton

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar lasta mala
lasta mala
10:03 08.09.2022.

Naplatiti spašavanje. Samo mi gladimo turiste po bradi koji kada putuju u najmanju ruku glavu doma ostave.

BE
Beyonder
10:01 08.09.2022.

Pa koliko godina imaju ti turisti kad se nisu mogli vratiti istim putem, a o pameti da ne pitam. Uvijek se lakše popeti nego spustiti

LI
Liberalčić
09:49 08.09.2022.

Naplatit im masnu kaznu pa da im nikad više ne padne na pamet ništa slično glupo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije