Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udario ga kamion

Poginuo vojni policajac: 'Vidjeli smo strku vojnika, nismo znali što se događa'

Vojni policajac poginuo na autocesti, pogazio ga kamion
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/10
11.09.2019.
u 17:53

Civilni kamion s prikolicom pokrivenom ceradom naišao velikom brzinom i udario vojnog policajca koji je taman izišao iz vozila.

Vojni policajac koji je danas bio u pratnji Patria oklopnjaka, poginuo je na autocesti A1 između Jastrebarskog i Desinca, u blizini odmorišta Draganić.

Kolona vojnih vozila kretala se autocestom iz smjera Karlovca prema Zagrebu, a konvoj vojnih vozila, kako to obično biva u sličnim situacijama, kretao se po desnoj prometnoj traci. No, sudeći po izjavama očevidaca, kolona vozila se u jednom trenutku zaustavila na zaustavnoj traci, kao što je propisano. Neslužbeno doznajemo, razlog zaustavljanja na autocesti bio je kvar na Patriji kojeg su vojnici primijetili i zbog kojega su morali stati. Vojni policajac, koji je bio i vozač vozila vojne policije i koji je vozilo također ostavio iza kolone na zaustavnoj traci, izišao je iz automobila. U tom trenutku na njega je velikom brzinom naišao civilni kamion s prikolicom pokrivenom ceradom i udario vojnog policajca koji je taman izišao iz vozila.

Pripadnik Pukovnije vojne policije smrtno je stradao u prometnoj nesreći oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Desinca. Preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnog kamiona na zaustavnom traku. Nesreća se dogodila prilikom obavljanja službene zadaće praćenja kolone borbenih oklopnih vozila Hrvatske kopnene vojske. Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog nesretnog događaja i izražava sućut obitelji - priopćili su iz MORH-a odmah po nesreći.

Zbog prometne nesreće tijekom srijede poslijepodne satima se vozilo usporeno i u koloni prema Zagrebu, sve dok policija i vojna policija nisu završile očevid tijekom kojega se pokušavala utvrditi brzina i točna lokacija kretanja civilnog kamiona u trenutku nesreće.

Vojni policajac poginuo na autocesti, pogazio ga kamion
1/9

Sve se dogodilo u par trenutaka. Vozili smo prema Karlovcu i u daljini vidjeli konvoj vojnih vozila koji su išli prema Zagrebu. Dok smo se približavali većina je već bila na zaustavnoj traci, ali su ostali automobili normalno vozili pored njih. U jednom je trenutku prošao i kamion koji se u jednom trenutku zaljuljao i naglo stao. Tada smo vidjeli strku vojnika, ali nismo znali što se dogodilo – ispričao nam je jedan od očevidaca koji se s kolegom vraćao iz Zagreba. Tek je kasnije, dodaje, doznao što se zapravo dogodilo, te da je čovjek stradao jer ga je udario baš taj kamion kojeg je vidio da se zaljuljao i stao.

Kamion je vozio u svojoj traci, ali i vojni je policajac morao biti u zaustavnoj traci, jer nije bilo nikoga ispred kamiona kada se približavao. Tko zna što se dogodilo, je li presudio jedan trenutak kada se kamion slučajno našao preblizu čovjeku i pokupio ga. Uglavnom tragedija. Ti su dečki iz vojne policije često na cesti i znaju svoj posao jako dobro, tko zna šta se dogodilo – dodaje nam sugovornik. Na mjestu nesreće bio je tim Hitne pomoći, ali, nažalost, vojnom policajcu nije bilo pomoći.

Komentara 26

Avatar Drago2603
Drago2603
15:34 11.09.2019.

Počivao u miru.

Avatar Vukomerec
Vukomerec
16:44 11.09.2019.

Počivao u miru.

DI
Dingo
17:17 11.09.2019.

Počivao u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije