Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENULI INICIJATIVU

Podnesena kaznena prijava protiv Veljače i Janjić: 'Poticale su na mržnju prema socijalnim radnicima'

Foto: PIXSELL
1/5
13.04.2021.
u 12:30

Kaznenoj prijavi, kažu u Komori, masovno su se priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi...

Odvjetnički ured iz Zagreba podnio je uime Hrvatske komore socijalnih radnika kaznenu prijavu državnom odvjetništvu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić u kojoj ih terete za kazneno djelo protiv javnog reda – javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanu i kažnjivu po članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona, prenosi N1.

Kažu da je "unatrag nekoliko dana među socijalnim radnicima spontano pokrenuta inicijativa za podnošenje kaznene prijave protiv Veljače i Janjić Medančić".

Kaznenoj prijavi, kažu u Komori, “masovno su se priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi. U ponedjeljak, kada je kaznena prijava podnesena, odvjetničku punomoć za zastupanje predalo je 169 stručnih djelatnika centra, a očekuje se da će se prijavi pridružiti još nekoliko stotina socijalnih radnika, psihologa i pravnika djelatnika centara.

Hrvatska komora socijalnih radnika podržava inicijativu svih stručnih djelatnika centara koji sudjeluju te poziva i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku”, navode u priopćenju koje uime Upravnog odbora Hrvatske komore socijalnih radnika potpisuje Antun Ilijaš.

Kaznene prijave podignute su, tvrdi se, jer je Jelena Veljača u više navrata posljednjih dana, nakon tragične smrti djevojčice Nikoll u bolnici u Klaićevoj, došla u sukob sa socijalnim radnicima, pri čemu su je oni optužili da pridonosi atmosferi huškanja i linča te da ni sama nije kompetentna za raspravu o tako kompleksnim i važnim temama. 

Ovo je izražavanje akademskih građanki, "umjetnica" i djelatnica zaposlenih u KULTURI! A hoće li ih itko prozvati ili ne...

Objavljuje Lana PiPonedjeljak, 5. travnja 2021.

Društvenim mrežama posebno se širila navodna Facebook prepiska u kojoj su sudjelovale Nataša Janjić i Jelena Veljača. Iako iz screnshota koji se dijelio nije jasno koja je točno tema, Veljača piše u komentaru: "Krv im je*em uhljebarsku."

"Svi su ubojice. Svi odreda. Ignoranti smrdljivi", odgovorila je Janjić u screenshotu čija autentičnost nije potvrđena.

VIDEO: Dirljive poruke, svijeće i igračke na ogradi bolnice u Klaićevoj za preminulu djevojčicu

Komentara 126

Avatar Baja Kalifornija
Baja Kalifornija
12:51 13.04.2021.

Jelena Veljača je psihijatrijski slučaj. Ni u čemu nije dobra, a očajnički joj treba identitet.

RO
roland
12:46 13.04.2021.

Nekulturne, primitivne, kočijaškog rječnika. Same su se kompromitirale i degradirale i s ovime su završile svoju politikantsku karijeru.

BF
bf23
12:37 13.04.2021.

Daleko od toga da je sustav socijalne zaštite dobar,ali činjenica je da osobe poput Veljače koriste ovakve tragedije za svoju vlastitu promociju. Dotična je u najboljem slučaju bila mediokritet u svojoj struci (da se ne lažemo,onakve bljutave sapunice koje je režirala nikada ne bi mogla snimiti da nije imala dobru vezu),a sada je nekakva samoproglašena moralna veličina,instant feministica/a po novom i stručnjak za socijalni rad bez ikakvih kompetencija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije