Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Početni udarac izvest će Ivo Josipović

Najavljen je nastup Zlatka Mateše, ali i nogometnih zvijezda poput Roberta Prosinečkog, Velimira Zajeca, Mirka Filipovića, Borisa Novkovića, Igora Cvitanovića, Davora Šukera, Maria Stanića, a možda i Zvonimira Bobana.
29. siječnja 2010. u 13:49 1 komentara 1 prikaza
nogometaši, svećenici, gol
Foto: Marko Čuljat

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, u Sportskoj dvorani u Borovu naselju u ponedjeljak, 8. veljače, odigrat će se humanitarna utakmica u malom nogometu u kojoj će se sastati Humane zvijezde Hrvatske s Humanim zvijezdama Vukovarsko-srijemske županije.

- Sav prihod od utakmice, a očekujemo i uplate općina, gradova i Županije, namijenjen je stanovnicima Haitija stradalima u razornom zemljotresu. Iznimno mi je drago što su se Vukovar i naša županija uključili u ovu akciju i što će i na ovaj način pokazati humanost. Ne treba podsjećati da smo i sami prošli vrijeme kada nam je trebalo pomoći, rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Branko Tušek , inicijator akcije, pozvao je građane da se u što većem broju odazovu na utakmicu i tako pomognu stanovništvu Haitija.

- Od posljedica zemljotresa do sada je na Haitiju umrlo oko 150.000 ljudi, a procjenjuje se da će ta brojka narasti na više od 200.000. Oko milijun djece ostalo je bez roditelja, a ima više od 200.000 ozlijeđenih, rekao je Tušek.

Dodao je da će početni udarac na utakmici izvesti novoizabrani predsjednik Ivo Josipović, koji će možda i zaigrati. Najavljen je i nastup Zlatka Mateše, ali i nogometnih zvijezda poput Roberta Prosinečkog, Velimira Zajeca, Mirka Filipovića, Borisa Novkovića, Igora Cvitanovića, Davora Šukera, Maria Stanića, a možda i Zvonimira Bobana. Za domaće zvijezde nastupiti će, među ostalima,  župan Božo Galić, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i drugi.

- Drago mi je da ćemo na ovaj način moći pomoći stradalim Haićanima. Dosad smo odigrali 28 humanitarnih utakmica po cijeloj Hrvatskoj, ali ovo je prva u kojoj pomažemo ljudima izvan naše zemlje. Gledatelji će sigurno imati prilike vidjeti lijepe i atraktivne poteze i golove, rekao je Robert Špehar, koji će također nastupiti za Humane zvijezde.

Ulaznice, po cijeni od 10 kuna, u prodaji će se pojaviti u ponedjeljak, 1. veljače.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • -obrisani-:

    Koliko se brinemo u zadnje vrijeme za haiti da se 50% brinemo za naš Vukovar i da organiziramo prikupljanje pomoći gradu vukovaru odavno bi procvjetao !