Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Počela utrka za čelno mjesto UN-a: Tko su konkurenti Vesne Pusić

Naslovnica 15.6.
Foto: VL
15.06.2015.
u 00:01

Procedura izbora glavnog tajnika sve je samo ne transparentna: nema jasnih kriterija, 
a većina se odluka donosi iza zatvorenih vrata

Napokon je prekinut zavjet šutnje: hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u britanskim je novinama svijetu najavila kandidaturu za mjesto glavne tajnice UN-a, a potom otkrila da je podržavaju i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i hrvatska Vlada. Istovremeno, favoritkinja za tu poziciju, Bugarka Irina Bokova dobila je potporu vlade i predsjednika te prvi put progovorila o svojim ambicijama. Kandidati za šefa UN-a poslovično skrivaju kandidaturu, vodeći se onom da pijetao koji prerano kukurikne završi u loncu. U svijetu East Rivera to znači da se otvore za podmetanja jer je proces izbora glavnog tajnika sve samo ne transparentan: nema jasnih kriterija, a većina se odluka donosi iza zatvorenih vrata – tamo se ucjenjuje, daje mito, traže protuusluge...

Kad je Bijela kuća zaprijetila da će blokirati reizbor Boutrosa Boutros-Ghalija, on je “podsjetio” državnog tajnika Warrena Christophera da je niz Amerikanaca postavio na izvrsno plaćene poslove u UN-u. Sadašnji tajnik Ban Ki-moon držao se po strani tijekom kampanje, ali je zato južnokorejska vlada potpisala desetke trgovinskih sporazuma s ključnim državama.

Cijeli članak pročitajte u izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili prelistajte e-izdanje!

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 46

MA
markomraz5x
07:48 15.06.2015.

gospođa pusić nije maturirala tako da sumanjem da primaju kandidate sa krivotvorenom srednjom školom, a također stani diplomati znaju da gđa. pusić nema kapacitet i ne može voditi sastanak kućnog savjeta, uništila je mvp do kraja.

AR
aristip
06:04 15.06.2015.

Vesni Pusić kao čelnici kriminalne organizacije poznatije kao HNS Hrvatska Najuhljeb Strančica mjesto je u Lepoglavi i to na jedan mnogo dug period.

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
23:06 14.06.2015.

"...jer je proces izbora glavnog tajnika sve samo ne transparentan: nema jasnih kriterija, a većina se odluka donosi iza zatvorenih vrata – tamo se ucjenjuje, daje mito, traže protuusluge..." Pa to je ko doma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije