Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac:

'Počašćen sam što me Povjerenstvo podsjeća na moj moralni propust, ako ga je bilo'

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.06.2018.
u 14:18

Želim ih samo uvjeriti da ga nije bilo prije, neće ga biti ni kasnije. Volio bih ih podsjetiti da to rade i u slučaju svakoga drugoga – zaključuje Pupovac

Počašćen sam time što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa našlo da sam baš ja u potencijalnom sukobu interesa, a drugi nisu, komentirao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac današnju odluku Povjerenstva da pokrene postupak protiv njega. Povjerenstvo je postupak pokrenulo nakon što je dvije prijave zaprimljene protiv Pupovca ocijenilo vjerodostojnim, a koje navode da se Milorad Pupovac nije izuzeo iz glasovanja kada je Srpskom narodnom vijeću 2016. godine Savjet za nacionalne manjine dodijelio više od tri milijuna kuna.

- Ja sam član Savjeta, po odredbama Ustavnog zakona, kao i svi drugi zastupnici. Ja sam birani član Vijeća srpske nacionalne manjine, kao što sam biran i kao zastupnik i iz toga proizlaze moje određene obaveze. Ono što vrijedi za druge, vjerojatno bi trebalo vrijediti i za mene i nadam se da ne postoji pravilo po kojem to vrijedi samo za mene. Jer, u protivnom, ne znam koji bi načelnik općine ili gradonačelnik grada mogao sjediti u Saboru kada se glasa o proračunu u kojem je uvrštena sportska dvorana za koju je ta zastupnica ili zastupnik lobirao da bude uvrštena u proračun za sljedeću godinu – kaže Pupovac. 

Milorad Pupovac
1/10

To je, nastavlja, njihov posao kao izabranih predstavnika naroda.

- A u mom slučaju, ja sam biran i u Sabor i u SNV, kao što su birani i druge kolege koje sjede u Savjetu za nacionalne manjine. Ja ne dolazim na sjednice Savjeta, a ako dolazim, onda ih napuštam prije glasanja ili se izuzimam od glasanja. To je moja moralna odluka. Jesam li glasao 2016. godine, ne mogu se sjetiti, u svakom slučaju, u 2017. nisam, kao što neću ni u 2018. godini. Počašćen sam što me Povjerenstvo za sukob interesa podsjeća na moj moralni propust, ako ga je bilo. Želim ih samo uvjeriti da ga nije bilo prije, neće ga biti ni kasnije. Volio bih ih podsjetiti da to rade i u slučaju svakoga drugoga – zaključuje Pupovac.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
14:33 29.06.2018.

Četnik koji mrzi sve hrvatsko osim ustaških kuna

DU
Deleted user
14:31 29.06.2018.

Arogantna budala!

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
16:41 29.06.2018.

kadace ova cetnicka sotona i ubojica doktora 91g U zatvor. Ali njegove srpske novine uporno pisu o njegovu morslu i postenju. A primaju placu U ustaskim Kunama. To moze samo u Lijevoj nasoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije