Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDRAG ŠTROMAR:

'Ploče braniteljima trebaju biti, ali ne s fašističkim obilježjima'

Predrag Štromar
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/6
29.08.2017.
u 15:57

Potpredsjednik Vlade HNS-ovac Predrag Štromar komentirao je u utorak HOS-ovu ploču u Jasenovcu s ustaškim pozdravom

Potpredsjednik Vlade HNS-ovac Predrag Štromar komentirao je u utorak HOS-ovu ploču u Jasenovcu s ustaškim pozdravom Za dom spremni  poručivši kako "ploče braniteljima trebaju biti, ali ne s fašističkim obilježjima" te da ne žele u javnim prostorima Hrvatske "takav poklič" kakav je na ploči u Jasenovcu.

Dodao je i kako je rješavanje tog pitanja dogovoreno s premijerom Andrejom Plenković koji će "to učiniti ne zbog sebe ili stranke već zbog svih građana".

Štromar je izrazio žaljenje što se o toj temi puno više govori nego o braniteljima koji su 90-tih dali živote za obranu Hrvatske. "Oni zbog svoje žrtve zaslužuju više pozornosti" naglasio je tijekom posjeta Učeničkom domu Čakovec gdje je  zajedno s korisnicima potpisao Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja'.

Vrijednost ugovora koji su potpisani s pet odgojno-obrazovnih ustanova je 27 milijuna kuna, od čega Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja kojem je on na čelu financira 60 posto.

Štromar je tom prigodom izjavio kako je ovo drugo takvo potpisivanje u kratkom roku, a međimurske ustanove su se na visokom mjestu našle zbog odlično pripremljene dokumentacije.  Poručio je kako nije samo riječ o energetskoj obnovi objekata već će tom prilikom ti objekti postati ljepši, ugodniji za rad i život. Govoreći o projektima obnove odgojno-obrazovnih ustanova kazao je kako je za tu namjenu osigurano 350 milijuna kuna.

 "Energetske uštede koje moraju biti barem 50 posto, a po onom što sam vidio ovdje to će biti i više, mogu se iskoristiti za ulaganja u nove škole, nove učionice i nove laboratorije" rekao je.  Dodao je i kako će većinu radova obavljati mala lokalna poduzeća i obrti čime se stvara nova dodana vrijednost.

Međimurski župan Matija Posavec prilikom potpisivanja rekao je kako će se i preostalih 40 posto sredstava prijaviti na fondove Ministarstva regionalnog razvoja i time drastično smanjiti iznos za osnivača. "Ovo je veliki dan za nas jer potvrđuje našu odrednicu usmjerenja prema zdravstvu i školovanju.

To smo radili tijekom prošlog, a radit ćemo i u ovom mandatu" naglasio je Posavec. Ugovore s ministarstvom potpisale su osnovne škole iz Šenkovca, Donjeg Kraljevca i Selnice, Učenički dom Čakovec te radionice Graditeljske i tehničke škole u Čakovcu.

Komentara 66

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
16:16 29.08.2017.

mislim da ustaše u Hrvatskoj nitko nebi ni spominjao da ne postoje tolike prosrpske udruge i antife kojima bi se izgubio svaki smisao postojanja (a i prihoda iz proračuna) da neprestano ne blebeču "ustaše, ustaše"

Avatar FalusBonus
FalusBonus
16:18 29.08.2017.

u životu još nisam vidio ni jednog ustašu, ali zato fašista u crvenom ima na svakom koraku

AN
Antiflašist
16:13 29.08.2017.

Fašističko obilježje je crvena petokraka, srp i čekić, to su fašistička obilježja pod kojima je ubijeno vise MILIJUNA ljudi, dajte to vec jednom zabranite jer mira ovako nikada nece biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije