Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bivši šef Plinacroa niječe krivnju

Prema optužnici, Radošević se tereti za zloporabu u gospodarskom poslovanju, jer je kao predsjednik uprave Plinacroa s Fimi medijom, tvrtkom Nevenke Jurak, sklopio više marketinških ugovora mimo Zakona o javnoj nabavi.
17. siječnja 2018. u 18:14 1 komentara 496 prikaza
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

- Nisam kriv! - kazao je Branko Radošević, bivši predsjednik uprave Plinacroa, kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje u jednom od krakova afere Fimi media.

Ivo Sanader AFERA FIMI MEDIA Bilaver nije došao jer je u Americi, Sanaderova obrana predlaže Šeksa i Hebranga za svjedoke

Prema optužnici, Radošević se tereti za zloporabu u gospodarskom poslovanju, jer je kao predsjednik uprave Plinacroa s Fimi medijom, tvrtkom Nevenke Jurak, sklopio više marketinških ugovora mimo Zakona o javnoj nabavi. Radilo se o četiri ugovora vrijedna 5,2 milijuna kuna. Dio posla je stvarno obavljen, a dio ne, pa tužiteljstvo smatra da je Plinacro od ožujka 2006. do lipnja 2009. oštećen za oko 1,7 milijuna kuna. Na početku suđenja predloženi su dokazi koji bi se trebali izvesti, pa je predloženo i saslušanje četiri svjedoka. 

Među tim svjedocima je i Nevenka Jurak, s čijom je agencijom Radošević poslovao. On se, inače, kao svjedok pojavljivao i tijekom suđenja Ivi Sanaderu, Nevenki Jurak, HDZ-u i ostalim optuženima u aferi  Fimi media. Svjedočio je tako i na ponovljenom suđenju u veljači 2017. par dana prije no što je njegova optužnica zbog poslovanja s Fimi medijom postala pravomoćna. U tom svjedočenju Radošević je iskazivao o sastanku u Vladi, na kojem je Sanader, prema optužnici, dao naputak direktorima javnih poduzeća da posluju s Fimi medijom.

- Ja te njegove riječi nisam shvatio kao naputak. A što se tiče poslova koje je Fimi media odradila za Plinacro, ja sam s tim poslom bio jako zadovoljan - kazao je Radošević svjedočeći na suđenju Sanaderu i ostalima.

Tomislav Horvatinčić odgovor na žalbu O žalbi tužiteljstva na oslobađajuću presudu Horvatinčiću odlučivat će zadarski sud Zagreb: Sanader i Ježić došli pripremno ročište u aferi HEP-Dioki Afera HEP-Dioki Sanader i Ježić došli na pripremno ročište. Sloković: Možda ćemo tražiti obustavu Ivan Jarnjak svjedočio je na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu Afera Fimi media Jarnjak: Bajić mi je osobno rekao da odustaje od mojeg progona
ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

  • nogogaz:

    prijatelju, nemoj priznati suda ni njegove odluke, pa sastavi komisiju za pregovore .... arbitraža presss