Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERa FIMI MEDIA

Bivši šef Plinacroa niječe krivnju

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
17.01.2018.
u 18:14

Prema optužnici, Radošević se tereti za zloporabu u gospodarskom poslovanju, jer je kao predsjednik uprave Plinacroa s Fimi medijom, tvrtkom Nevenke Jurak, sklopio više marketinških ugovora mimo Zakona o javnoj nabavi.

- Nisam kriv! - kazao je Branko Radošević, bivši predsjednik uprave Plinacroa, kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje u jednom od krakova afere Fimi media.

Prema optužnici, Radošević se tereti za zloporabu u gospodarskom poslovanju, jer je kao predsjednik uprave Plinacroa s Fimi medijom, tvrtkom Nevenke Jurak, sklopio više marketinških ugovora mimo Zakona o javnoj nabavi. Radilo se o četiri ugovora vrijedna 5,2 milijuna kuna. Dio posla je stvarno obavljen, a dio ne, pa tužiteljstvo smatra da je Plinacro od ožujka 2006. do lipnja 2009. oštećen za oko 1,7 milijuna kuna. Na početku suđenja predloženi su dokazi koji bi se trebali izvesti, pa je predloženo i saslušanje četiri svjedoka. 

Među tim svjedocima je i Nevenka Jurak, s čijom je agencijom Radošević poslovao. On se, inače, kao svjedok pojavljivao i tijekom suđenja Ivi Sanaderu, Nevenki Jurak, HDZ-u i ostalim optuženima u aferi  Fimi media. Svjedočio je tako i na ponovljenom suđenju u veljači 2017. par dana prije no što je njegova optužnica zbog poslovanja s Fimi medijom postala pravomoćna. U tom svjedočenju Radošević je iskazivao o sastanku u Vladi, na kojem je Sanader, prema optužnici, dao naputak direktorima javnih poduzeća da posluju s Fimi medijom.

- Ja te njegove riječi nisam shvatio kao naputak. A što se tiče poslova koje je Fimi media odradila za Plinacro, ja sam s tim poslom bio jako zadovoljan - kazao je Radošević svjedočeći na suđenju Sanaderu i ostalima.

Komentara 1

NO
nogogaz
14:55 18.01.2018.

prijatelju, nemoj priznati suda ni njegove odluke, pa sastavi komisiju za pregovore .... arbitraža presss

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije