Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIA

Bilaver nije došao jer je u Americi, Sanaderova obrana predlaže Šeksa i Hebranga za svjedoke

Ivo Sanader
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
19.12.2017.
u 14:48

- Bilaveru sam u veži kod Luke Bebića predao 25.000 eura. Međutim, zbog potreba kampanje mjesecima je bio u Hrvatskoj pa sam plaćao još niz troškova i naknada - iskazivao je Barišić.

Frank Bilaver, koji je unutar HDZ-a zadužen za Ameriku, nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je trebao svjedočiti u nastavku ponovljenog suđenja za aferu Fimi media.

On se trenutno nalazi u američkoj državi Ohio, a sudu je poručio da može svjedočiti putem video linka, jer u skorašnje vrijeme ne planira dolaziti u Hrvatsku. Prema optužnici Bilaver je bio jedan od ljudi koji su primali novac iz stranačkog crnog fonda, a Mladen Barišić je u jednom od svojih iskaza ispričao kako je Bilaveru davao novac.

Ivo Sanader
1/10

"Bilaveru sam u veži kod Luke Bebića predao 25.000 eura"

- Bilaveru sam u veži kod Luke Bebića predao 25.000 eura. Međutim, zbog potreba kampanje mjesecima je bio u Hrvatskoj pa sam plaćao još niz troškova i naknada - iskazivao je Barišić. O toj isplati Bilaveru svojevremeno je svjedočio i Ivan Jarnjak, bivši glavni tajnik HDZ-a, koge je nakon toga u javnom pismu Bilaver optužio da laže.

Bilaver je inače poznat po svojim kontroverznim javnim istupima, pa je tako svojevremeno uputio javno pismo Jadranki Kosor, navevši da je ona kriva što je HDZ završio na sudu. Posljednji razvikaniji javni istup Bilaver je imao u svibnju 2016. na Saboru HDZ-a, kada se žestoko obrušio na Andreja Plenkovića.

Plenković je tada na Saboru HDZ-a kritizirao Tomislava Karamarka i način na koji vodi stranku, a Bilaver ga je zbog toga napao. U nastavku suđenja saslušana su tri svjedoka, a među njima i Anđelko Rekaš, koji je bio Barišićev vozač. On je ostao kod svog ranijeg iskaza u kojem je naveo da je Barišića u nekoliko navrata vozio u Sanaderovu vilu u Kozarčevoj.

Sanaderova obrana traži svjedočenje Šeksa i Hebranga

- Ne znam zbog čega je išao kod Sanadera, ne znam je li imao torbu kad je išao kod Sanadera i ne znam jesu me evidentirali djelatnici osiguranja kad sam vozio tamo - iskazivao je Rekaš na prvom suđenju. Sanader inače osporava da je Barišić dolazio kod njega noseći mu novac, dok Barišić u svojim iskazima tvrdi suprotno.

Obrane su predložile i neke nove dokazne prijedloge o kojima će sud odlučiti naknadno, a obrana Ive Sanadera za svjedoke je predložila Vladimira Šeksa i Andriju Hebranga. U aferi Fimi media Sanader i ostali optuženi su za izvlačenje novca iz državnih poduzeća te financiranje crnih fondova HDZ-a. Uz Sanadera optužen je i HDZ, a prema optužnici izvučeno je oko 70 milijuna kuna.

Komentara 5

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
16:38 19.12.2017.

Laganje je za neke profesija, to se u udbi studiralo godinama Barisic doktorirao.

CA
campa
18:55 19.12.2017.

Sapunica se bliži kraju.Možemo samo zamisliti koju istinu će prezentirati Šeks.Sve ć e pasti u vodu a milijuna kuna nema.Kako bi se brzo pronašao krivac da je neki da je u pitanje netko tko je ukrao sto kuna.To je Hrvatska zbilja i pravda zato smo valjda proljevali krv.

DU
Deleted user
15:03 19.12.2017.

dva puta nula od čovjeka se javilo za svjedoke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije