Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županija raspisala natječaj

Pleter izgubio posao dostave obroka na potresom pogođenom području

Stanovnici Petrinje uglavnom nezadovoljni obrocima koje dobivaju
Edina Zuko/PIXSELL
09.02.2022.
u 14:12

Županija je sada raspisala natječaj za pripremu i dostavu obroka za sljedećih sedam mjeseci, a Pleterova ponuda nije najpovoljnija ni u jednoj grupi.

Državni Pleter nakon godinu i više dana gubi posao pripreme i dostave obroka za potrebe stanovništva na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Pleter je to, s izuzetkom sisačkog područja, nekoliko tjedana nakon potresa preuzeo od volontera te nastavio raditi bez natječaja sve do jeseni kada organizaciju dostave obroka preuzima Sisačko-moslavačka županija. Županija raspisuje natječaj i Pleter biva najpovoljniji u dvije grupe, za Petrinju i Glinu, dok sisačko područje nastavlja pokrivati Gastro akademija iz Garešnice.

Županija je sada raspisala natječaj za pripremu i dostavu obroka za sljedećih sedam mjeseci, a Pleterova ponuda nije najpovoljnija ni u jednoj grupi. Tako će od sada obroke pripremati za Petrinju s Majurom i sisačko područje Adria grupa d.o.o. iz Zagreba, dok je za šire glinsko područje najpovoljnija ponuda Top termi Topusko, koje su u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije. Procjena troška dostave obroke stradalima u potresu u idućih sedam mjeseci bila je 12,718 milijuna kuna, s PDV-om, dok konačne ponude zbrojene iznose 10,507 milijuna kuna. Od toga 5,156 milijuna otpada na šire glinsko područje, gdje će od sada obroke dostavljati Top terme.

Kao što rekosmo, od 1. listopada organizaciju je preuzela Sisačko-moslavačka županija, kojoj je novac za to osiguravala država. Tada je  došlo i do naglog smanjenja broja obroka koji su se dostavljali. S 2550 dotadašnjih obroka njihov broj je smanjen na 917, što je dovelo do situacija da obroke nisu dobivali svi kojima je trebalo. Konkretno, slijepoj baki ukinut je obrok jer je u kontejneru imala peć. Po ovom natječaju traži se priprema 1540 obroka dnevno, što znači da su obroci vraćeni mnogima kojima su bili ukinuti.

Prema dokumentaciji iz natječaja pet dana u tjednu pripremaju se i dostavljaju topli obroci, a vikendom je dostava hladnih obroka i to u organiziranom smještaju, kontejnerskim naseljima te na Banovini i po kućnim adresama.

Topli obrok treba minimalno sadržavati  glavno jelo, prilog, salatu i dvije kriške kruha, a hladni obrok treba minimalno sadržavati  vrećicu s priborom za jelo, salvetu i čačkalicu, konzervu od minimalno 400 g ili dva komada nareska ili paštete, kruh, sok minimalno 0,20 litara i minimalno jednu porciju voća. Jelovnici se ponavljaju svaka četiri tjedna, a među jelima koja se pripremaju jesu svinjetina u umaku s tjesteninom, varivo od kelja s faširancem, pileća zadnja četvrt s rižom i povrćem, vojnički grah s kobasicom, pohani filet oslića itd. 

Video: Mirko Divjakinja u požaru stambenog kontejnera na Baniji ostao je bez svega: "Zvali su me i rekli, gori ti kontejner. Plamen je gorio do neba..."

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
14:18 09.02.2022.

Pleter je državna firma otvorena za uhljebljivanje stranačkih kadrova, ne razumijem što ona kao takva ima raditi na tržištu? Naime druge firme koje nude usluge pripreme hrane nemaju generale na direktorskim pozicijama i hrpu drugih nakalemljenih uhljeba te normalno da mogu biti konkurentije na natječaju. Naime Pleter je kilu gaude državi naplaćivao 80kn dok je u dućanu bila 40kn, a Gaudu je kupovao od ZNA SE!

DU
Deleted user
14:32 09.02.2022.

u pleteru 95 zaposlenih je na minimalcu...kuhari kuharice servirke blagajnice cistacice itd

SJ
Samo ja
14:37 09.02.2022.

Slijepa baka ostala zbog peći? Oh pa dajte ime tog što je odlucio tako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije