Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glina

Hitna pomoć preseljena iz kontejnera u čvrsti objekt, uskoro će i ambulante

Glina
Foto: Sisačko-moslavačka županija
1/4
04.02.2022.
u 14:04

Zavod za hitnu medicinu, Ispostava Glina koristit će prostor u Gornjem Viduševcu bez naknade, sve do završetka postupka cjelovite obnove zgrade Doma zdravlja u Glini.

Sisačko-moslavačka županija riješila je pitanje prostora za hitnu pomoć u Glini, koji se od ovog tjedna nalaze na novoj lokaciji u Gornjem Viduševcu 68 u Glini, u prostoru koji je koristila područna škola. Uslijed posljedica potresa, Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije s ispostavom u Glini, bio je izmješten u kontejnere uz objekt Doma zdravlja. Ovime se vraćaju u čvrsti objekt.

Prije toga riješeni su isti problemi u Sisku i Petrinji.  U prizemlje zgrade županijske uprave u Sisku umjesto ureda sada su ambulante pedijatrije, zubne tehnike, palijativni tim, patronažni tim i laboratorij kako bi pacijenti zdravstvene usluge obavljali na toplom u čvrstom objektu, a riješeno je i pitanje osiguravanja prostora za palijativne bolesnike u modularnom naselju u Mošćenici. Ordinacije u Petrinji su iz kontejnera preseljene zajedno s Odjelom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i Zavodom za javno zdravstvo, u čvrst i siguran objekt.

Zavod za hitnu medicinu, Ispostava Glina koristit će prostor u Gornjem Viduševcu bez naknade, sve do završetka postupka cjelovite obnove zgrade Doma zdravlja u Glini.  također, Sisačko-moslavačka županija pokrenula je postupak uređenja objekta za privremeni smještaj ambulanti u Glini za 4 ordinacije obiteljske medicine i jednu ginekološku ordinaciju. Do kraja veljače prostor će biti spreman. 

"Završetkom radova na objektu za smještaj pet ordinacija ovdje u Glini, završit će se proces osiguravanja adekvatnog smještaja unutar zdravstvenog sustava na cijelom potresom pogođenom području. To je ono što je u nadležnosti Županije i u ovih osam mjeseci županijska uprava kompletan zdravstveni sustav organizirala je iz kontejnera u sigurne, čvrste objekte."- istaknuo je župan Ivan Celjak.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije